avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Activitate roxana_susanu

Activitate roxana_susanu

Răspuns la discuția Mostenire de la parinti
Da, este un titlu foarte vechi. Si bunica a decedat de vreo 9 ani.
Va multumesc frumos pentru raspuns.
Voi vorbi cu mătușile mele sa le spun ce au de făcut.

Însă, daca nepotul dansei a plătit impozitul terenului și a dovedit ca il are in folosință de ani de zile il poate lua? Adică poate deveni proprietarul?

Cu recunoștință.

Buna ziua,

Bunica mea are dat in arenda cele 6 hectare la un nepot, beneficii financiare nu a avut dar nici nu a platit impozitul pentru teren.
Mama mea impreuna cu cele 3 surori sunt detinatoarele de drept si cea care are actele originale, Ce procedura trebuie sa urmez pentru a afla daca putem revendica terenul sau chiar a fost luat de catre nepot.

Multumesc frumos.

Ps: daca se poate sa imi recomandati un avocat.
Va multumesc frumos pentru raspuns. In cazul asta daca eu ma angajez sau gasesc o firma unde pot plati eu datoriile cuvenite mie ca si angajat, va fi acceptat acest contract?
Sa presupunem ca de pe 22.10 gasesc o firma unde imi pot plati cele 3 luni, dupa care ma dau afara cu articolul de somaj, si imi depun dosarul de somaj. La momentul nasterii o sa am 3 luni platite de mine, plus 6 luni de somaj. Diferenta 14 zile lucratoare. Va fi acceptata acesta situatie? E corect ceea ce fac pentru a nu pierde indemnizatia?

Problema mea cu cei de la AMOFM este ca eu mi-am schimbat cnp-ul din cauza celor de la Primaria Sectorul 6 ( greseala este a lor ), si cca 8 ani sunt pe vechiul cnp de accea trebuie sa astept modificarea stagiului de cotizare.

Va multumesc din suflet,
Buna seara,

Contractul meu de munca sa incheiat pe data de 03.10.2012, si la o saptamana am aflat ca sunt insarcinata in 5-6 saptamani. Pana azi nu am reusit sa-mi i-au stagiul de cotizare pentru somaj din cauza celor de la AMOFM. Am inteles ca pentru a beneficia de indemnizatia copilul intre ultimul loc de munca si somaj nu trebuie sa existe pauza mai mare de 30 de zile?!! Ce pot face pentru ,,acoperi,, acest timp, pana cand cei de la AMOFM imi vor da stagiul de cotizare?

Multumesc frumos,
Va multumesc din suflet.
Buna ziua,

La Casa de pensii a fost facuta modificarea cnp-ului, doar ca cei de la AMOFM spun ca programul lor de stagii de cotizare nu permite modificarea cnp-ului unei persoane si in cazul asta ce pot face? Deoarece la depunerea dosarului pentru somaj nu-mi accepta desfasuratorul de la casa de pensii unde si am 11 ani.

Multumesc frumos
Buna ziua,

Pe data de 03.10.2012 mi sa desfacut contractul de munca din motive financiare ale firmei. Pe data de 04.10.2012 am aflat ca sunt insarcinata in 5-6 saptamani. Problema este ca eu mi-am schimbat cnp-ul din cauza ca mi-a fost gresit pe certificatul de nastere si acum am probleme cu stagiu de cotizare deoarece cca 8 ani de cotizare au ramas pe vechiul cnp. Am fost la AMOFM Bucuresti, am depus copii de pe vechile acte cu cnp-ul gresit si de pe actele noi pentru a mi se modifica stagiul de cotizare ca sa pot lua somaj, dupa care sa intru in indemnizatia de crestere a copilul. Problema a doua ar fi ca la AMOFB dureaza aceasta modificare, si as vrea sa-mi platesc eu darile la stat pentru luna/lunile in care intarzie modificarile pentru stagiul de cotizare. Cum pot face sa obtin pana la urma indemnizatia. In cartea de munca am 11 ani jumatate, dar la stagiu ma gasesc decat cu 3 ani.

Multumesc frumos,