avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi
Forum Activitate corinaradu

Activitate corinaradu

Răspuns la discuția Somaj dupa CCC
tudorvaleriu a scris:

1. Trebuia sa va inregistrati la Agentia de Somaj in termen de maximum 12 luni de la data incetarii contractului individual de munca (CIM) si la incetarea concediului crestere copil (CCC) ati fi beneficiat de indemnizatie de somaj.

2. Incercati si acum la Agentia de Somaj poate va inregistreaza si acum.


Am fost zilele trecute la AJOFM sa intreb si mi s-a spus ca daca m-as fi intors macar o zi la lucru, as fi beneficiat, de aceea am intrebat aici... nu au zis nimic de inregistrare cum spuneti dvs. dar probabil pt ca deja este prea tarziu.

Ma puteti sfatui cum as putea totusi sa procedez? Ma gandeam sa rog o cunostinta sa ma angajeze pt cateva zile si apoi sa ma concedieze. Oare se poate?

Mentionez ca eu sunt in cautarea unui loc de munca si speram sa am mai multe sanse sa fiu angajata daca sunt in somaj pt ca stiu ca angajatorii somerilor beneficiaza de anumite facilitati...
Va multumesc!
Discuție Somaj dupa CCC
Buna ziua,

Am lucrat in invatamant timp de 5 ani ca profesor suplinitor, deci am avut CM pe perioada determinata. Pe 12 aug 2011 am nascut, iat pe 31 aug 2011 mi s-a incheiat CM si am primit indemnizatie de crestere copil incepand cu 01 oct 2011, care se va incheia pe 12 aug. 2013. Pot beneficia de somaj in aceste conditii?

Va multumesc!
Va multumesc pt raspunsuri! Nu intentionez sa nu platesc... credeam ca exista o procedura ceva, prin care ar fi trebuit sa ni se ceara acordul scris; cum nu a fost cerut ma gandeam ca se poate face ceva.
In ceea ce priveste recomandarea dvs. de a face diverse sesizari, cred ca imi voi pirde timpul degeaba, deoarece la receptia finala a lucrarii au fost prezenti mai multi "oficiali" (3-4) impreuna cu noul administrator (cel vechi tocmai demisionase in timpul lucrarilor) care au constat ce ar trebui remediat, dar se pare ca nu au luat nicio masura pana in prezent. Am impresia ca au fost cumva recompensati (ca sa nu spun altfel) pt asta de catre firma executanta si ca, probabil, de aici a venit si decizia vechiului administrator de a demisiona.
Imi pare rau ca suntem fraietiri pe fata, pe banii nostrii, insa asta se intampla in ft multe situatii in tara noastra si se pare ca nimeni nu are de gand sa schimbe legile....
In aceasta vara, pe scara unde lociesc, s-au efectuat lucrari de reparatie la casa scarii. Suma de bani necesara lucrarii a fost hotarata in sedintele (presedintele de scara+o parte dintre locatari) in care a fost aleasa si firma care a executat lucrarea. O parte din bani existau deja, urmand ca noi sa mai platim trei rate cu care toti cei care au luat parte la sedinta au fost de acord. Problema a aparut la finalul lucrarii cand ni s-a spus ca suma a crescut, fara a ni se spune cu cat, deoarece presedintele de scara a hotarat fara a se consulta cu cineva, sa realizeze (tot firma care a reparat) casute postale. Lucrarea este facuta in graba, cu multe de retusat care, de altfel, au fost trecute intr-un proces verbal la receptia lucrarii facuta la inceputul lunii august, insa muncitorii firmei nu au mai trecut nici acum sa retuseze.... Am platit deja patru rate, iar luna aceasta a aparut a cincea... Nu ma pricep asa ca intreb: Cine aproba aceste reparatii? In baza a ce? Nu ar fi trebuit sa ni se ceara acordul printr-un proces verbal, cu semnatura? Daca refuz sa mai platesc, ce se poate intampla? Multumesc!