avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reparatie in bloc la o suma mai mare decat se ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reparatie in bloc la o suma mai mare decat se hotarase...

In aceasta vara, pe scara unde lociesc, s-au efectuat lucrari de reparatie la casa scarii. Suma de bani necesara lucrarii a fost hotarata in sedintele (presedintele de scara+o parte dintre locatari) in care a fost aleasa si firma care a executat lucrarea. O parte din bani existau deja, urmand ca noi sa mai platim trei rate cu care toti cei care au luat parte la sedinta au fost de acord. Problema a aparut la finalul lucrarii cand ni s-a spus ca suma a crescut, fara a ni se spune cu cat, deoarece presedintele de scara a hotarat fara a se consulta cu cineva, sa realizeze (tot firma care a reparat) casute postale. Lucrarea este facuta in graba, cu multe de retusat care, de altfel, au fost trecute intr-un proces verbal la receptia lucrarii facuta la inceputul lunii august, insa muncitorii firmei nu au mai trecut nici acum sa retuseze.... Am platit deja patru rate, iar luna aceasta a aparut a cincea... Nu ma pricep asa ca intreb: Cine aproba aceste reparatii? In baza a ce? Nu ar fi trebuit sa ni se ceara acordul printr-un proces verbal, cu semnatura? Daca refuz sa mai platesc, ce se poate intampla? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: corinaradu , utilizator 13:12, 25 Octombrie 2012
1-Referitor la calitatea executiei sesizati oficial reprezentantul legal al asociatiei de prprietari in persoana oresedintelui care detine autoritatea si competenta sa reprezinte asociatia in derularea contractelor
2-Reparatiile sunt aprobate de catre beneficiar-asociatia de proprietari reprezentata de catre presedintele acesteia
3-In situatia in care refuzati c/v executie reparatii,suma aferenta va fi intregistrata in evidente drept restanta
Dupa decaderea termenului stabilit de plata daca in interval de 30 de zile nu achitati,asociatia de proprietari are dreptul conform norme in vigoare sa aplice penalitati de 0,2%/zi de intarziere .
Dupa decaderea termenului de 90 de zile de neachitare restanta,asociatia de proprietari conform norme in vigoare are dreptul pentru recuperare suma sa promoveze actiune in justitie impotriva dvs,astfel incat exista posibilitatea sa fiti obligat la plata de suma majorata incluzand eventuale cheltuiele de judecata
Ultima modificare: Miercuri, 24 Octombrie 2012
ynocentta, utilizator
Daca lucrarea a fost executata prost si banii achitati in totalitate, este vina presedintelui, pentru ca trebuia sa pastreze o suma de bani din contract pe care sa ii achite dupa ce lucrarea a fost finalizata si receptionata.
La schimbarea cutiilor postale era normal sa intrebe inainte de a face aceasta investitie.
Dar daca pretul lucrarii a crescut putin, este normal, cand va apucati de o asemenea lucrare niciodata pretul nu va fi exact, mai cade o bucata din tencuiala, mai creste pretul materialului, mai exista diferente, numai cine nu a facut o astfel de lucrare nu stie cum este.
Dar daca aveti ceva de contestat in ceea ce priveste activitatea presedintelui, administratorului, sau a comitetului, cea mai buna varianta este sa faceti o adresa catre presedintele asociatiei, in care sa aratati ceea ce va nemultumeste, dar sa alegeti varianta de a nu platii cotele ce va revin este o mare gresala, pentru ca tot dumneavoastra aveti de suferit, dupa 30 de zile de la data scadenta incep sa va calculeze penalizari, dupa 90 de zile au dreptul sa va dea in judecata, iar atunci incep nervii, alergatura , bani cheltuiti, iar in final costul este mai mare pentru dumneavoastra.
Va multumesc pt raspunsuri! Nu intentionez sa nu platesc... credeam ca exista o procedura ceva, prin care ar fi trebuit sa ni se ceara acordul scris; cum nu a fost cerut ma gandeam ca se poate face ceva.
In ceea ce priveste recomandarea dvs. de a face diverse sesizari, cred ca imi voi pirde timpul degeaba, deoarece la receptia finala a lucrarii au fost prezenti mai multi "oficiali" (3-4) impreuna cu noul administrator (cel vechi tocmai demisionase in timpul lucrarilor) care au constat ce ar trebui remediat, dar se pare ca nu au luat nicio masura pana in prezent. Am impresia ca au fost cumva recompensati (ca sa nu spun altfel) pt asta de catre firma executanta si ca, probabil, de aici a venit si decizia vechiului administrator de a demisiona.
Imi pare rau ca suntem fraietiri pe fata, pe banii nostrii, insa asta se intampla in ft multe situatii in tara noastra si se pare ca nimeni nu are de gand sa schimbe legile....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zugraveala executata foarte prost c0stel c0stel Buna ziua am si eu o problema cu asociatia de locatari unde lucuiesc - mai exact cu cei care administraza blocul . Povestea suna cam asa : S-au strans ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli reparatii la bloc nejustificate gabimar gabimar Buna ziua In vara aceasta in cadrul blocului nostru s-au realizat lucrari de reparatii la subsolul blocului, de inlocuire a canalizarii, reparatii acoperis ... (vezi toată discuția)
Contabilitate asociatie POMKINSKI POMKINSKI La asociatia de proprietari s-a efectuat reabilitarea termica prin programul Primariei.Lucrarile s-au terminat de mai bine de zece luni si receptia nu este ... (vezi toată discuția)