buna. am fost angajat timp de un an de zile cu contract de munca . am dreptul la somaj ? tinand cont ca am fost angajat cu program de 6 ore pe zi? treaba este ca nimeni nu mi-a zis ca as avea programul de lucru doar de 6 orea.. am realizat problema doar dupa un an si ceva de cand lucram si i-am cerut angajatorului sa-mi dea somajul. mi-a zis doar ca nu poate pentru ca daca ma da in somaj nu mai poate face angajari... ce masura as putea lua pentru a lua somajul???
din cate am observat, la politie primul lucru care mi s-a spus de cand am ajuns a fost ca eu sunt de vina pt ca noi tinerii in general mergem foarte tare si vazand si masina ca este modificata (tunning) mi-au zis ca daca mergeam incet si nu mergeam cu muzica data foarte tare orice eveniment s-ar fi putut evita. si de pe procesul verbal nu se intelege nimic. din cate am observat pe procesul verbal fapta savarsita este prevazuta la articolul 147. am cautat pe internet si este legat de luminile de avarie. si articolul 54 care intradevar este legat de schimbarea directiei de mers in giratoriu. dar nu eu am schimbat directia de mers.
Am fost lovit de o doamna in giratoriu. dansa a fost pe prima banda si eu pe banda 2 respectiv cea din interior. cel mai ciudat lucru este ca acel giratoriu nu are decat o banda de iesire dar are 2 benzi de intrare. inainte de intrarea in giratoriu nu se afla nici un semn cum ca s-ar ingusta drumul sau ceva. doar este inscriptionat pe drum ca cei de pe prima banda sunt nevoiti sa mearga inainte sau la dreapta. aceasta a intrat pe banda mea vroind faca stanga sau sa intoarca fara sa se asigure si ne-am lovit din lateral. la politie au spus ca eu as fi vinovat ca nu am acordat prioritate de dreapta.desii eu mi-am mentinut banda de mers. ce trebuie sa fac in situatia aceasta? va multumesc mult de tot