avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 358 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Sens giratoriu cu o singura iesire
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Sens giratoriu cu o singura iesire

Am fost lovit de o doamna in giratoriu. dansa a fost pe prima banda si eu pe banda 2 respectiv cea din interior. cel mai ciudat lucru este ca acel giratoriu nu are decat o banda de iesire dar are 2 benzi de intrare. inainte de intrarea in giratoriu nu se afla nici un semn cum ca s-ar ingusta drumul sau ceva. doar este inscriptionat pe drum ca cei de pe prima banda sunt nevoiti sa mearga inainte sau la dreapta. aceasta a intrat pe banda mea vroind faca stanga sau sa intoarca fara sa se asigure si ne-am lovit din lateral. la politie au spus ca eu as fi vinovat ca nu am acordat prioritate de dreapta.desii eu mi-am mentinut banda de mers. ce trebuie sa fac in situatia aceasta? va multumesc mult de tot
Cel mai recent răspuns: Cristina Pielmus , Avocat 14:43, 20 Octombrie 2012
Nu ati precizat care este situatia de fapt retinuta de agentul constatator. Ce ati povestit dvs. este situatia perceputa de dvs.
Oricum, prioritatea se pierde la schimbarea benzii de circulatie. Doamna a intrat pe banda dvs de circulatie si trebuia sa va dea prioritatea. Abia dupa ce treceati dvs trebuia sa intre si ea pe banda dvs. Ea este vinovata de producerea accidentului. Asadar faceti plangere contraventionala impotriva procesului verbal de contraventie. Ar trebui totusi sa aveti aparare calificata pentru ca este un proces care implica mai multe probleme, trebuie administrate mai multe probe, inclusiv expertiza tehnica de specialitate auto.
din cate am observat, la politie primul lucru care mi s-a spus de cand am ajuns a fost ca eu sunt de vina pt ca noi tinerii in general mergem foarte tare si vazand si masina ca este modificata (tunning) mi-au zis ca daca mergeam incet si nu mergeam cu muzica data foarte tare orice eveniment s-ar fi putut evita. si de pe procesul verbal nu se intelege nimic. din cate am observat pe procesul verbal fapta savarsita este prevazuta la articolul 147. am cautat pe internet si este legat de luminile de avarie. si articolul 54 care intradevar este legat de schimbarea directiei de mers in giratoriu. dar nu eu am schimbat directia de mers.
Faceti plangere contraventionala, dar neaparat sa va luati avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua!vreau sa depun o contestatie in cauzul unui accident ... AngelicaCeh AngelicaCeh Buna ziua!Vreau sa depun o contestatie in cauzul unui accident in sensul giratoriu ptr ca consider si sustin nevinovatia mea.Eu circulam in aceias sens de mers ... (vezi toată discuția)
Accident in intersectie cu sens giratoriu predator predator Buna ziua, am avut un accident cu masina in interiorul unui sens giratoriu, eu eram pe banda 2 sa fac bucla sensului la stanga cand cu viteza din stanga a ... (vezi toată discuția)
Amenda sens giratoriu Ramy2u Ramy2u Buna, Pe 03.01.2013 am fost amendata de Politia rutiera Pitesti cu 280 lei + suspendare permis 30 zile. Ideea este ca nu am acordat prioritatea politistilor ... (vezi toată discuția)