avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... amenda sens giratoriu
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

amenda sens giratoriu

Buna,
Pe 03.01.2013 am fost amendata de Politia rutiera Pitesti cu 280 lei + suspendare permis 30 zile. Ideea este ca nu am acordat prioritatea politistilor intr-un sens giratoriu(mentionez ca nu aveau girofarele aprinse sau semnalul actustic, circulau normal). Sensul asta giratoriu are 2 benzi, cu linie discontinua. Eu mergem drept pe prima banda, fara a face sensul giratoriu, iar ei tocmai ce intrasera in sens pe a 2-a banda(banda de langa bordura), mentinand-o, ca si mine de altfel. Precizez ca nu era aglomerat, era seara, eram decat eu si ei, prin urmare nu am considerat ca era impetuos necesar sa le acord proritate, fiecare mentinandu-si banda. M-am interesat de regulile de circulatie in sens giratoriu cu mai multe benzi, din pacate nu este nimic clar specificat . Intrebarea este cine ar putea avea dreptate in eventualitatea de a depune o contestatie??( am specificat pe procesul verbal ca nu sunt de acord sa semnez, am cerut sa vina p.v.-ul prin posta). Multumesc
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 21:08, 26 Ianuarie 2013
Daca si dumneavoastra si autoturismul de politie va deplasati in aceeasi directie, pe benzi diferite, nu se impune acordarea de prioritate. Este totusi ceva neclar, afirmati ca mergeati pe prima banda, iar autoturismul de politie pe "a 2-a banda (banda de langa bordura)" ... Prima banda care se numara in trafic este cea de langa trotuar, adica cea de langa bordura, in continuare numarandu-se crescator spre axul drumului. Ori daca dumneavoastra erati pe aceasta, autoturismul de politie unde era totusi? Depinde si cine se afla deja in sensul giratoriu ....
Formulati plangere impotriva procesului verbal de sanctiune contraventionala arantand motivele dumneavoastra si instanta va decide.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua!vreau sa depun o contestatie in cauzul unui accident ... AngelicaCeh AngelicaCeh Buna ziua!Vreau sa depun o contestatie in cauzul unui accident in sensul giratoriu ptr ca consider si sustin nevinovatia mea.Eu circulam in aceias sens de mers ... (vezi toată discuția)
Accident in intersectie cu sens giratoriu predator predator Buna ziua, am avut un accident cu masina in interiorul unui sens giratoriu, eu eram pe banda 2 sa fac bucla sensului la stanga cand cu viteza din stanga a ... (vezi toată discuția)