buna. am fost angajat timp de un an de zile cu contract de munca . am dreptul la somaj ? tinand cont ca am fost angajat cu program de 6 ore pe zi? treaba este ca nimeni nu mi-a zis ca as avea programul de lucru doar de 6 orea.. am realizat problema doar dupa un an si ceva de cand lucram si i-am cerut angajatorului sa-mi dea somajul. mi-a zis doar ca nu poate pentru ca daca ma da in somaj nu mai poate face angajari... ce masura as putea lua pentru a lua somajul???
Angajatorul are dreptate. Daca va trimite in somaj nu mai poate angaja pe altcineva in locul Dvs. Dar poate angaja o persoana inainte de a va indisponibiliza pe Dvs.
Nu puteti lua indemnizatie deoarece nu indepliniti conditiile..
Art. 34. - (1) Somerii prevazuti la art. 17 alin. (1) beneficiaza de indemnizatie de somaj daca indeplinesc cumulativ urmatoarele conditii:
a) au un stagiu de cotizare de minimum 12 luni in ultimele 24 de luni premergatoare datei inregistrarii cererii
Iar timpul de munca trebuia sa fie cu norma intreaga 8 ore/zi nu cu 6
1. 12 luni lucrate cu 2 ore pe zi echivaleaza cu 3 luni (a 8 ore pe zi) de cotizare la somaj.
2. Daca in celelalte 12 luni anterioare actualului loc de munca ati mai avut 9 luni a 8 ore pe zi lucrate la alti angajatori veti putea beneificia de indemnizatie de somaj.