avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 776 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Un angajat cu doua ore poate beneficia de indemnizatie ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Un angajat cu doua ore poate beneficia de indemnizatie de somaj?

o angajata cu 2 ore , din martie 2010 beneficieaza de ajutor somaj in cazul concedierii?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:36, 13 Decembrie 2011
Trebuie sa aiba lucrat un an in ultimii doi,daca anterior angajarii din martie 2010 nu a mai lucrat undeva,nu indeplineste conditiile.
Nu indeplineste conditiile , intrucat a lucrat cu timp partial - 2 ore/zi - , ceea ce inseamna ca ar trebui sa aibe un stagiu de cotizare de 48 de luni ...
ma scuzati este angajata cu doau ore din martie 2009, beneficieaza de indemniztie de somaj sau nu?am primit doua raspunsuri diferite si nu stiu cum sa fac , este vorba de o angajata model dar din pacate trebe reduse cateva posturi in firma.
Ultima modificare: Duminică, 20 Noiembrie 2011
papic, utilizator
papic a scris:

ma scuzati este angajata cu doau ore din martie 2009, beneficieaza de indemniztie de somaj sau nu?am primit doua raspunsuri diferite si nu stiu cum sa fac , este vorba de o angajata model dar din pacate trebe reduse cateva posturi in firma.


Avand in vedere ca este angajata cu 2 ore, asta insemnand 1/4 de norma, pentru a beneficia de somaj trebuie sa aibe 48 de luni lucrate. Cei cu fractiune de norma indeplinesc intr-o perioada mai lunga de timp stagiul de cotizare necesar pentru somaj.....
1. Legea 76/2002 spune ca pentru a beneficia de indemnizatie de somaj trebuie ca in ultimele 24 de luni sa aiba 12 luni (cu program normal) stagiu de cotizare la somaj.
2. In cazul prezentat de dvs. (persoana cu program de 2 ore pe zi) ar trebui ca in ultimele 24 de luni sa aiba 48 de luni lucrate, ceea ce nu se poate.

Alte discuții în legătură

Drept la somaj OROSZ ANDREI OROSZ ANDREI daca am fost incadrat in muca pe perioada determinata la expirarea celei de a doua prelungiri nu mi se mai prelungeste contractul pentru ca este reducere de ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de somaj pentru angajatii cu timp partial tedyca tedyca Poate o persoana angajata cu timp partial de 2 ore/zi la 2 societati sa beneficieze de somaj cand are cate 24 luni cotizate? deci 4 ore total/zi, 24 luni ... (vezi toată discuția)
Somaj rak0770 rak0770 Buna ziua! Ultimii 2 ani am lucrat la o societate cu timp partial de 2 ore. Pot beneficia de somaj? Exista in lege vreun articol (care?) care spune ca nu am ... (vezi toată discuția)