avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1802 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie de somaj pentru angajatii cu timp partial
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie de somaj pentru angajatii cu timp partial

Poate o persoana angajata cu timp partial de 2 ore/zi la 2 societati sa beneficieze de somaj cand are cate 24 luni cotizate? deci 4 ore total/zi, 24 luni ?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:41, 19 Decembrie 2011
Daca in ultimele 24 de luni are 24 de luni lucrate cu 4 ore pe zi (cumulate cele doua CIM) atunci poate beneficia de indemnizatie de somaj.
Deci totusi se pot cumula cele 2 cim-uri? freeelis mi-a raspuns, la o alta intrebare legata de cim-uri cu timp partial ca "nu se face cumulul in cazul in care se suprapun perioadele de activitate". Va multumesc d-nul Tudor.
1. Legea 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca spune:

Art. 34.
(1) Somerii prevãzuţi la art. 17 alin. (1) beneficiazã de indemnizaţie de şomaj dacã îndeplinesc cumulativ urmãtoarele condiţii:
a) au un stagiu de cotizare de minimum 12 luni în ultimele 24 de luni premergãtoare datei înregistrãrii cererii;
...
(1.2) Pentru persoanele încadrate cu contract individual de muncã cu timp parţial, stagiul de cotizare prevãzut la alin. (1) lit. a) se stabileşte proporţional cu timpul efectiv lucrat, prin cumularea stagiilor realizate în baza contractelor individuale de muncã cu timp parţial.
Va multumesc. Credeam ca nu se face cumulul in cazul SUPRAPUNERII PERIOADELOR DE ACTIVITATE
Nu are cum sa se faca cumulul in situatia in care perioada a doua c.i.m. se suprapune ... daca am 2 c.i.m. in acelasi timp nu se cumuleaza stagiu de cotizare ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am realizat stagiul de cotizare necesar pentru a beneficia de indemnizaþie de ºomaj? aurelian1953 aurelian1953 in ultimile 24 luni am lucrat la doua firme dupa cum urmeaza: -1. 23 luni cu un program partime de 2 ore/zi,la o societate; -2. 7 luni cu un program ... (vezi toată discuția)
Tot despre somaj si contractele cu timp partial tedyca tedyca Buna seara. Am o intrebare mai...incalcita. O colega (contabil) se afla in urmatoarea situatie: este angajata cu cate 2 ore la mai multe societati, astfel: la ... (vezi toată discuția)
Acordare ajutor somaj bogdan_musat bogdan_musat Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns, daca se poate acorda ajutor de somaj pentru o persoana angajata din data de 12.04.2012 cu 2h/zi ... (vezi toată discuția)