in ultimile 24 luni am lucrat la doua firme dupa cum urmeaza:
-1. 23 luni cu un program partime de 2 ore/zi,la o societate;
-2. 7 luni cu un program partime de 6 ore/zi, la alta societate;
-3. 2 luni cu un program partim de 4 ore /zi la societatea de la punctul 2;
Am intocmit dosar de somaj iar cei de la somaj m-au respins pe motiv ca nu intrunesc 12 luni lucrate in ultimii 2 ani.
Perioada in analiza este : mai 2011-aprilie 2013.
Rugamintea este daca poate sa-mi spuna cineva care este adevarul .
1. Din Legea 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca:
Art. 34.
(1) Somerii prevãzuţi la art. 17 alin. (1) beneficiazã de indemnizaţie de şomaj dacã îndeplinesc cumulativ urmãtoarele condiţii:
a) au un stagiu de cotizare de minimum 12 luni în ultimele 24 de luni premergãtoare datei înregistrãrii cererii;
...
(1.2) Pentru persoanele încadrate cu contract individual de muncã cu timp parţial, stagiul de cotizare prevãzut la alin. (1) lit. a) se stabileşte proporţional cu timpul efectiv lucrat, prin cumularea stagiilor realizate în baza contractelor individuale de muncã cu timp parţial.
...
2. Din calcule reiese ca dvs. aveti un stagiu de cotizare de aproximativ 9 luni (cu program complet de 8 ore pe zi), deci nu puteti beneficia de indemnizatie de somaj.
1. 24 luni nu este egal cu cele 32 de luni postate de dvs ...
2. Stagiul de cotizare cumulat in cele 32 de luni este de aproape 12 luni ... prin urmare, nu indepliniti conditia stagiului de cotizare de minim 12 luni in ultimele 24 de luni.
Drept la somaj
OROSZ ANDREI
daca am fost incadrat in muca pe perioada determinata la expirarea celei de a doua prelungiri nu mi se mai prelungeste contractul pentru ca este reducere de ... (vezi toată discuția)