avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj la timp partial de lucru?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj la timp partial de lucru?

Buna seara.

Stiti cumva daca un angajat care a lucrat cu timp partial (4 ore) poate beneficia de indemnizatie de somaj?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 19:02, 1 Noiembrie 2011
Poate beneficia dar retineti ca doua luni de contributie la un program de 4 ore echivaleaza cu o luna cotizare pentru un program normal de munca. In ultimele 24 luni de la data concedierii trebuie sa aveti unstagiu de cotizare de 12 luni aferente unui program normal de munca.
Baza legala a celor spuse de colegul meu este Legea 76/2002:

Art. 34.
(1) Somerii prevãzuţi la art. 17 alin. (1) beneficiazã de indemnizaţie de şomaj dacã îndeplinesc cumulativ urmãtoarele condiţii:
a) au un stagiu de cotizare de minimum 12 luni în ultimele 24 de luni premergãtoare datei înregistrãrii cererii;
...
(1.2) Pentru persoanele încadrate cu contract individual de muncã cu timp parţial, stagiul de cotizare prevãzut la alin. (1) lit. a) se stabileşte proporţional cu timpul efectiv lucrat, prin cumularea stagiilor realizate în baza contractelor individuale de muncã cu timp parţial.
...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept la somaj OROSZ ANDREI OROSZ ANDREI daca am fost incadrat in muca pe perioada determinata la expirarea celei de a doua prelungiri nu mi se mai prelungeste contractul pentru ca este reducere de ... (vezi toată discuția)
Am dreptul la somaj? dana_andreea2 dana_andreea2 cat timp trebuie sa lucrez part-time ca sa beneficiez de somaj?vreau sa specific ca in 2011 am lucrat 8 luni program normal si anul acesta din martie lucrez ... (vezi toată discuția)
Un angajat cu doua ore poate beneficia de indemnizatie de somaj? papic papic o angajata cu 2 ore , din martie 2010 beneficieaza de ajutor somaj in cazul concedierii? (vezi toată discuția)