Domnule Valeriu, va multumesc mult pt raspuns.
Azi directoarea de la personal mi-a spus ca nu are cum sa imi desfaca contractul de munca astfel incat sa primesc somaj. Ea insista ca noua lege stipuleaza ca trebuie sa imi asigure loc de munca timp de 6 luni dupa ce revin din CCC. Mi-a spus ca,chiar daca ei nu mai au punct de lucru in orasul meu, ca sa ma dea in somaj ar trebui sa faca restructurare si nu pot primi somaj in conditiile astea.
Ei imi asigura,conform celor spuse de ea, un loc de munca, ca sa respecte legea. Dar, locul de munca e la sute de km de domiciliul meu,deci nu-l pot accepta. A spus ca se poate desface CIM cu acordul partilor, dar tot nu ma poate da in somaj...
M-a sfatuit sa-mi iau concediu medical cat pot pt fractura,si in timpul asta se mai intereseaza daca ma poate ajuta, dar sa-mi caut eu altceva de munca intre timp. Oricum imi caut alt job,dar as vrea si somajul,pt ca am un copil de crescut si nu pot sta nici macar o luna fara un venit,fie el si mic.
Acum o sa-i trimit ce mi-ati scris Dvs. si sa vad ce imi spune.
Va multumesc pt raspuns! Angajatorul nu vrea sa ma concedieze,dar imi ofera un job pe care eu nu-l pot accepta. Firesc ar fi fost sa ma dea in somaj daca nu mai au punct de lucru in orasul meu,nu?. Eu mizam pe asta,pana imi gasesc altceva de lucru. Dar mi-au spus ca sunt obligati sa ma tina 6 luni la locul de munca dupa reintoarcere din CCC,deci ei imi ofera job (in alt oras) . dar daca nu-l pot accepta,reiese ca am refuzat si din cauza asta ori ma concediaza ei din vina mea, deci fara posibilitate de a lua somaj ori imi dau eu demisia si iar nu primesc somaj. Ma intereseaza daca asa este legal,sa imi asigure 6 luni un job,chiar daca in alt oras si ce optiuni am daca refuz oferta lor. Multumesc!
Buna! Va rog sa ma ajutati si pe mine cu niste raspunsuri. Situatia sta astfel: De saptamana viitoare ar trebui sa ma reintorc la munca dupa terminarea CCC de 2ani.am trimis cererea la angajator,dar momentan sunt in concediu medical pt o fractura,inca o luna de zile. Problema este ca angajatorul nu mai are ce sa-mi ofere de lucru in orasul meu,nemaiexistand aici punct de lucru,astfel ca poate sa imi ofere alt job doar intr-un oras la sute de km de domiciliul meu. Din motive obiective,nu voi putea accepta oferta lor. In aceasta situatie,se poate desface contractul de munca si sa intru in somaj? Am auzit ipoteza conform careia timp de 6 luni dupa reintoarcerea din CCC angajatorul e obligat sa-mi asigure un loc de munca si nu ma poate da in somaj. Dar daca eu nu pot accepta jobul propus,pot totusi sa iau somaj? Este f importanta perioada de somaj pt mine,deoarece inca nu am gasit altceva de lucru. Va multumesc!
Buna ziua!
As avea si eu intrebari legate de divort. Situatia sta astfel: Suntem casatoriti de 7 ani,avem un copil de 2 ani, locuinta luata prin Prima Casa (pe numele meu imprumutul,sotul e coplatitor).
As vrea sa divortez si sa ma mut din orasul unde locuim.
Cel mai mult ma intereseaza cum sa procedez ca sa obtin tutela copilului si cum se procedeaza daca nu vom locui in acelasi oras cu tatal. Cum se "imparte" timpul de vizita in acest caz? Ca mama,am sanse sa imi raman mie copilul,chiar daca la momentul respectiv voi fi somera sau nu voi avea locuinta pe numele meu? Nu doresc sa pastrez locuinta si fiind luata prin credit,banuiesc ca se va vinde in urma divortului. nu stiu prea multe despre subiect si de aceea astept un raspuns cat mai detaliat. va multumesc!