As dori sa ma sfatuiti ce ar putea face o sotie daca ea vrea sa divorteze iar sotul nu vrea??? sunt si 2 copii minori .. 8 ani jumate si 2 ani jumate.. Va multumesc
Ca si in alte cazuri similare, sotia se va adresa instantei de pe raza ultimului domiciliu comun, cu o cerere in care isi va expune motivele pt care vrea sa dea divort. In aceeasi cerere, sotia va scrie si cum va dori sa se pronunte instanta in privinta numelui- daca sa revina sa nu la numele anterior casatoriei, in privinta copiilor- domiciliul acestora la mama, autoritate parinteasca exercitata in comun de ambii parinti sau numai de dansa daca sunt motive temeinice, pensie de intretinere in natura sau in bani,etc.
Motivele cererii se prebeaza prin orice mijloc de proba- inscrisuri, interogatoriul paratului, iar daca sotul nu e de acord cu divortul si nici nu se razgandeste pana la termen, instanta va cere si martori cu care sa probeze motivele cererii.
Cererea va fi insotita de urmatoarele acte : certificat casatorie, copii dupa buletine, copii dupa certificatul dvs si ale copiilor de nastere, chitanta cec ca dovada ca ati platit taxa de timbru de 39 de lei, timbru judiciar de 0.3 lei.
Divortul este o problema delicata pentru orice familie, pentru ca are implicatii de ordin psihologic si material.
Insa in cazul in care continuarea casatoriei nu mai este posibila, din culpa comuna sau din vina unuia dintre soti , divortul este unica cale prin care persoanele isi pot continua viata in mod echilibrat, mai ales daca exista si copii minori care adesea sunt afectati de problemele familiale dintre soti.
In cazul divortului nu se pune problema de invigatori sau de invinsi, ci de rezolvarea problemelor implicate in acesta procedura cat mai eficient, orientate spre interesul clientilor si prin care sa eliminam stresul psihologic cauzat de divort pe cat posibil.
Daca sotia vrea si are motive sa intenteze divortul, se v-a adresa instantei competente si acesta se v-a pronunta indiferent de vointa sotului.
Buna ziua!
As avea si eu intrebari legate de divort. Situatia sta astfel: Suntem casatoriti de 7 ani,avem un copil de 2 ani, locuinta luata prin Prima Casa (pe numele meu imprumutul,sotul e coplatitor).
As vrea sa divortez si sa ma mut din orasul unde locuim.
Cel mai mult ma intereseaza cum sa procedez ca sa obtin tutela copilului si cum se procedeaza daca nu vom locui in acelasi oras cu tatal. Cum se "imparte" timpul de vizita in acest caz? Ca mama,am sanse sa imi raman mie copilul,chiar daca la momentul respectiv voi fi somera sau nu voi avea locuinta pe numele meu? Nu doresc sa pastrez locuinta si fiind luata prin credit,banuiesc ca se va vinde in urma divortului. nu stiu prea multe despre subiect si de aceea astept un raspuns cat mai detaliat. va multumesc!
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Divort cu minori
Rares728
Buna ziua,
Va solicit ajutorul intr-o problema de divort cu 2 copii minori (3 ani si 6 ani). Eu doresc sa divortez, de multi ani aveam aceasta intentie, ... (vezi toată discuția)