In cazul dvs nu se poate vorbi de un divort de comun acord, deaorece aveti un copil minor....insa se poate discuta de un divort din culpa comuna.
In ceea ce priveste intelegerea partilor, la primul termen va prezentati si le sustineti in fata instantei. De asemenea, este bine sa se mentioneze si in cererea de chemare in judecata acest lucru.
In ceea ce priveste creditul.....de unde sa va plateasca sotia, daca tot spuneti ca nu are venituri?
1. Trebuie sa va adresati judecatoriei cu o cerere de desfacere a casatoriei din culpa comuna. Deoarece legea nu va ofera calea unui divort prin acord ( exista un copil minor pe care legea il protejeaza, interesul superior al copilului este ca acesta sa aiba o familie, astfel ca divortul se poate pronunta numai pentru motive temeinice ), cererea va fi introdusa de una din parti, preferabil sotia, dumneavoastra urmand a fi citat in calitate de parat. Sotia, pe langa desfacerea casatoriei va solicita si incredintarea minorului, iar dumneavoastra la primul termen va tr. sa spuneti ca sunteti de acord cu desfacerea casatoriei si incredintarea copilului catre mama.
2. Dumneavoastra urmeaza sa fiti obligat la o pensie de intretinere lunara in favoarea minorului de pana la 1/4 din venituri, insa nimic nu va impiedica, fie sa fiti de acord sa platiti mai mult, fie, ulterior divortului, chiar fara sa fiti obligat de instanta, sa va sustineti minorul cu sume mai mari de bani.
3. Creditul urmeaza a fi achitat de dumneavoastra in temeiul obligatiei contractuale si chiar si in ipoteza unui partaj. Eventual , dupa rambursarea creditului ii puteti solicita sotiei sa va plateasca o parte din ratele achitate, intrucat datoria era comuna.
Locuiti inca impreuna ?Notiunea de domiciliu prezinta un caracter de durabilitate in timp , de stabilitate.
Daca exista inca un domiciliu comun , judecatoria in a carei raza teritoriala se afla acesta e competenta material si teritoriala a desface casatoria prin divort.
Daca sotii nu mai locuiesc in circumscriptia judecatoriei domiciliului comun , atunci reclamantul se va adresa judecatoriei in a carei raza teritoriala s-a regasit domiciliul sau resedinta paratului .
Daca paratul are domiciliul , respectiv locuinta in strainatate , competenta e judecatoria in a carei raza teritoriala domicileaza reclamantul.
Buna ziua,
Casatoria a avut loc in orasul care e trecut in buletinul meu, stam in orasul care e trecut in buletinul sotiei, dar locuim impreuna cu chirie la o alta adresa decat cea din buletinul sotiei.
Adresati-va judecatoriei in a carei raza teritoriala domiciliati , chiar daca ati inchiriat o locuinta.