avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 843 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divortul
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divortul

m am casatorit in strainatate,sotul meu este roman.ne am despartit cam acum 2 ani iar eu am revenit cu baietelul nostru in tara. am certificat de casatorie si romanesc si as dori sa bag divortul. suntem amandoi de acord dar stiu sigur ca el nu va veni in tara sa se prezinte la proces si nici nu va angaja pe cineva sa l reprezinte. ce pot face in aceasta situatie daca vreau sa inchei aceasta casatorie legal si sa il pot obliga sa plateasca pensie alimentara baiatului nostru de care nu s a mai ocupat de cand noi am revenit in tara?
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 13:22, 21 Decembrie 2009
Introduceti actiune prin care cereti desfacerea casatorie si incredintarea copilului minor dvs spre crestere si educare, si obligare tatalui la plata indemnizatiei pentru cresterea si educarea copilului raportata la veniturilor acestuia.Cererea o depuneti la judecatoria din raza ultimului domiciliu comun al dvs si al sotului dvs din tara.Succes!
buna ziua.
chiar daca sotul dvs. nu este de acord cu actiunea de divort, instanta poate dispune desfacerea casatoriei la cererea dvs.
conteaza f.mult si probatoriul administrat in cauza.
instanta competenta este judecatoria in a carei raza teritoriala dvs. aveti domiciliul .
paratul se va cita la adresa din strainatate. atata timp cat procedura de citare a paratului va fii indeplinita, procesul de divort se poate judeca si in lipsa paratului.
in astfel de procese nu este obligatorie prezenta paratului .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce sa fac? ce sanse am? ana500 ana500 Buna ziua. Ma numesc Ana si as avea si eu nevoie de niste sfaturi. Sunt casatorita de 5 ani si jumatate si avem un baietel de 3 ani jumatate. De ceva vreme ... (vezi toată discuția)
Divort - unul din soti absent A.Andreea A.Andreea Buna ziua. Apelez din nou la dumneavoastra. Vreau sa depun actele de divort. Sotul meu este plecat in strainatate.Ce sa fac? Trebuie sa spun ca sotul este ... (vezi toată discuția)
Divort in germania ContSters45341 ContSters45341 Buna ziua, sunt casatorita cu cetatean canadian/britanic. Domiciliul comun Hamburg, Germania. Acum ma gandesc la divort. Avem un copil de aproape 2 ani, si ... (vezi toată discuția)