avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 879 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort - unul din soti absent
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort - unul din soti absent

Buna ziua. Apelez din nou la dumneavoastra.
Vreau sa depun actele de divort.
Sotul meu este plecat in strainatate.Ce sa fac? Trebuie sa spun ca sotul este plecat? Sau sa spun ca nu stiu de el?
Si inca ceva: Suntem despartiti de 5 luni, timp in care a venit doar din cand in cand si a adus cate un iaurt si biscuiti la copil(avem un copil in varsta de 2 ani), deci pe mine nu m-a ajutat deloc, ma ajuta asta cu ceva la divort?
Va multumesc mult de tot.
Astept cu nerabdare raspunsul vostru.
Cel mai recent răspuns: A.Andreea , utilizator 14:04, 4 Octombrie 2010
Este indicat sa aveti procedura completa cu paratul , in sens contrar va poate anula hotararea de divort ulterior.
Prin urmare este necesar sa indicati adresa- resedinta sa din strainatate.
Faptul ca nu s-a procupat de minor si nu l-a interesat de soarta acestuia va ajuta la incredintare.
Trebuie sa fie citat la adresa unde locuieste efectiv, adica in strainatate. Actiunea o introduceti la judecatoria ultimului domiciliu comun.
Cu stima,
Av. Niculescu-Gorpin
1. In ceea ce priveste citarea sotului in procesul de divort va pot raspunde doar in particular. Veti intelege atunci de ce ...
2. Faptul ca sotul dvs v-a parasit pe dvs si pe copil si ca nu participa nici la cheltuielile gospodaresti si nici la cresterea si educarea copiluliui constituie motive de divort, incredintare a copilului catre dvs si stabilire a pensiei de intretinere pentru minor.
eu va sugerez sa nu mentionati in cererea de divort ca sotul e plecat din tara.
Va multumesc mult de tot pentru raspunsuri.
Athe, chiar as vrea sa nu spun ca e plecat, sperand ca asa o sa se termine mai repede, dar nu as vrea sa risc sa poata anula el divortul pe motiv ca nu a stiut.
Daca sotul nu se va prezenta la divort ce se va intampla? Poate sa confirme prin telefon ca e de acord cu divortul si cu incredintarea minorului?
Va multumesc din nou.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturile tatalui gambilero gambilero Am o fetita de 4ani,nu sunt casatorit cu mama ei si nici nu am fost vreodata. Fetita este recunoscuta si are in certificatul de nastere numele meu. Nu sa pus ... (vezi toată discuția)
Incredintare ,minor ioanina_dima ioanina_dima Buna ziua! Am si eu urmatoarea intrebare: o prietena a fost plecata din tara timp de 5 ani.....in acest timp fetita ei a ramas la bunicii de pe tata....acestia ... (vezi toată discuția)
Divort cu copil - unul dintre soti plecat din tara lucylle lucylle Buna ziua. As dori sa divortez, am un copil de 10 luni, iar sotul este plecat din tara cu serviciul.Pana de curand am locuit cu el, as dori sa stiu daca pot ... (vezi toată discuția)