avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1218 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... incredintare ,minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

incredintare ,minor

Buna ziua! Am si eu urmatoarea intrebare: o prietena a fost plecata din tara timp de 5 ani.....in acest timp fetita ei a ramas la bunicii de pe tata....acestia , fara sa-i spuna au cerut incredintarea minorei si au si obtinut-o. Momentan aceasta inseamna ca automat prietena mea a fost si decazuta din drepturile parintesti si ca nu mai are nici macar drept la vizita? Daca totusi are drept la vizita ce poate face in acest sens...deoarece bunicii nu o lasa sa-si vada copilul sub nici o forma. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 19:04, 1 Octombrie 2010
Poate face o actiune pentru stabilirea dreptului de vizitare. Dar poate face si o actiune pentru incredintarea minorei.
Ce e straniu este ca timp de 5 ani nu a stiut de incredintarea fetitei catre bunici...

Cu stima,
Av. Niculescu-Gorpin
Multumesc! Actiune de reincredinatre minor am inteles ca a intentat....copilul era in grija bunicilor de 5 ani....ei eu cerut incredintarea acum cateva luni. Mama nici nu a fost citata la domiciliul ei din tara...pe motiv ca bunicii nu ar fi cunoscut domiciliul acesteia....ceea ce este absurd deoarece fetita statea la acel domiciliu cand venea mama ei in tara....
Pentru a rezolva aceasta problema a citarii trebuie vazut dosarul cauzei.
Este indicat ca pritena dvs,in cazul in care are posibilitati materiale,sa angajeze un avocat care sa o reprezinte in proces deaorece ar putea exista in dosar aspecte care sa permita anumite aparari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturile tatalui gambilero gambilero Am o fetita de 4ani,nu sunt casatorit cu mama ei si nici nu am fost vreodata. Fetita este recunoscuta si are in certificatul de nastere numele meu. Nu sa pus ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume minor pe numele mamei vio99 vio99 in urma unui concubinaj de 2 ani unde am locuit la domiciliul lui am o fetita de 8 ani nascuta in 2005 si o sentinta definitiva de crestere ... (vezi toată discuția)
Custodie Cristinamaria13 Cristinamaria13 Buna seara , am o fetita de un an jumatate si este trecuta pe numele meu de fam. Iar dupa o judecata pt pensia alimentara pt copil , ne am ìmpacat eu si ... (vezi toată discuția)