avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1764 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

Pot depune cererea de divort la Judecatoria pe raza domiciliului meu in calitate de reclamant,avand in vedere ca nici eu nici sotia nu mai locuim la acelasi domiciliu de 4 ani,eu am ramas cu copilul din urma casatoriei iar ea mutandu-se la un alt domiciliu necunoscut de mine(avand o alta relatie rezultand un alt copil)?Multumesc
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 14:23, 5 Februarie 2011
Pentru buna regula, cererea de divort se depune la instanta competenta teritorial si material pe raza careia locuieste paratul. Daca acesta are domiciliul in starinatate, atunci aceasta cerere se poate depune la instanta unde locuieste reclamantul. In consecinta, trebuie sa aflati unde locuieste sotia care a fugit de acasa la amantul sau, pentru a putea demara actiunea privind desfacerea casatoriei respective. Daca nu identificati corect si complet persoana care are calitatea procesuala de parat, atunci riscati ca cererea dvs sa fie respinsa de instanta, ca fiind lipsita de interes.
Succese pentru clarificare ................:O
Competenţa în materie de divorţ aparţine judecătoriei în a cărei rază teritorială se află ultimul domiciliu comun al soţilor.
Dacă soţii nu au avut domiciliu comun sau dacă nici unul dintre soţi nu mai locuieşte în raza teritorială a judecătoriei în care se afla cel din urmă domiciliu comun, judecătoria competentă este cea de la domiciliul pârâtului. În cazul în care pârâtul nu are domiciliul în ţară, competenţa aparţine judecătoriei de la domiciliul reclamantului.
;)
Ce se intelege prin ultima locuinta comuna?
Exemplu eu am domiciliul in buletin in orasul x,sotia are pe buletin domiciliul in orasul y ,ne-am casatorit dar nu am avut domiciliul comun niciodata in buletin ,dar noi avem locuinta comuna,mai exact locuim fara forme legale,cu chirie in orasul z.
Pot sa bag divort la judecatoria din orasul z ?
Da, puteti introduce actiunea la judecatoria in a carei raza teritoriala locuiti impreuna in fapt deci fara forme legale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort de comun acord cu un copil minor vipersoftpm vipersoftpm Buna ziua, Sunt casatorit de aproape 2 ani si impreuna cu sotia am ajuns la concluzia ca cel mai bine e sa divortam. Avem un copil cu varsta de 1 an si 4 ... (vezi toată discuția)
Locul divortului elisabeta5 elisabeta5 Va rog sa-mi spuneti unde trebuie introdus divortul daca ultimul domiciliu comun si casatoria au fost in Ploiesti iar acum eu locuiesc in Constanta si sotul in ... (vezi toată discuția)
Avem domiciliile in orase diferite, in raza carei judecatorii trebuie sa inregistam divortul? Andreea1984 Andreea1984 Va rog daca se poate sa ma informati si pe mine in legatura cu o nelamurire pe care o am. Am hotarat sa divortam de comun acord, amiabil, prin consimtamant ... (vezi toată discuția)