avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Activitate magdalena111

Activitate magdalena111

Răspuns la discuția rectificare pe cale amiabila
Va multumesc foarte mult pentru raspuns!
Da , diferenta exista si atunci cand era proprietar acttualul vanzator dar tot numai in realitate si nu in acte! In aceste conditii, mai pot solicita rectificarea amiabila?

Am inteles ca ar exista posibilitatea obtinerii unui Ordin al prefectului pentru diferenta de suprafata , avand in vedere ca e si o casa. E adevarat?
Ce se intelege prin sintagma " situatia juridica reala a unui imobil"?
Răspuns la discuția rectificare pe cale amiabila
Va multumesc pentru raspuns!
Se aplica in urmatoarea situatie: teren cu o suprafata mai mare in realitate decat in acte? Diferenta este de 13%. Terenul este intabulat pe numele meu- al cumparatorului actual pe suprafata mai mica, iar vecini sunt vechii proprietari. Din masuratorile cadastrale a reiesit respectiva diferenta. La cadastru facut de vechii proprietari exista aceeasi diferenta mentionata in masuratorile cadastrale. Mentionea ca dupa cumpararea terenului am construit o casa .
Pot solicita rectificarea pe cale amiabila? Care sunt "partile" ce trebuie sa dea declaratii? Actualul proprietar, fostul proprietar si vecinii?
Ce inseamna rectificarea pe cale amiabila?
Va multumesc pentru raspunsuri!
Dar avand in vedere ca diferenta de suprafata depaseste 10%, nu mi se va respinge dosarul de catre OCPI?

In ceea ce priveste actiunea in constatare, puteti sa-mi indicati, va rog , impotriva cui sa ma indrept , de ce probe am nevoie (adica daca am nevoie de un act de proprietate pe diferenta de suprafata) si cat ar costa taxa de timbru?

De asemenea, va rog sa-mi spuneti, daca este posibil, ce inseamna rectificarea pe cale amiabila? O actiune in granituire nu ar merge? Am ca vecini pe fostii proprietari.

MULTUMESC!
Ce actiune ar merge deschisa in cazul unui teren cu suprafata mai mare in realitate decat in acte? Mentionez ca terenul e intabulat, diferenta de suprafata e de 12%, am construit pe el o casa; la masuratorile cadastrale reiese suprafata mai mare decat in acte.
Care ar fi costurile unei astfel de actiuni si impotriva cui trebuie sa o pornesc?
Va multumesc!
Răspuns la discuția diferenta de suprafata teren
Va multumesc mult penrtu raspunsuri! Tocmai am sunat la o "persoana autorizata" sa intocmeasca PV de contraventie si mi-a spus ca daca diferenta depaseste 10% , dosarul se respinge! E adevarat?
Răspuns la discuția diferenta de suprafata teren
Va multumesc! E corect traseul indicat mai sus? Adica iau intai legatura cu o astfel de persoana autorizata care sa intocmeasca PV de vecinatate dupa care depun dosarul la OCPI pentru actualizarea suprafetei?
Cine este "persoana autorizata sa efectueze lucrari de cadastru" conform Ordinului 134/2009?
Adica carei institutii ma adresez?