Buna ziua! In anul 2011 am cumparat de la bunicii din partea tatalui locuinta si terenul aferent cu suprafata totala de 535 mp conform cadastrului. Casa bunicilor nu a fost locuita de acestia in perioada 1970-1990 timp in care vecinii din spatele casei au impins gardul cu cca. 2 m pe o portiune din proprietatea bunicului. Am descoperit intr-o harata din 1988, cu loturile satului, ca suprafata de teren a bunicilor era mai mare, iar fiul acestora si unchiul meu spune ca era initial de 600 mp iar bunicul , in 1990, nu a cerut vecinilor sa-si retraga gardul la limita initiala deoarece `a incercat sa evite certurile cu acestia`. Vecinii NU au intabulata locuinta si curtea. Ce se intampla cu restul suprafatei pana la 600 mp. O pot revendica? O poate revendica cei doi fii ai bunicului? Se poate ajunge la o actiune in constatare si modificare in cartea funciara?
Adrian Marin a scris:
Buna dimineata !
Incercati , mai intai , varianta simpla : in baza masuratorilor efectuate pe persoana autorizata solicitati inscrierea in evidentele fiscale si agricole ale primariei locului situarii terenului , urmata de intocmirea cartii funciare . daca apar probleme , nu aveti decat varianta unei actiuni judecatoresti indreptate , cel mai probabil (in masura in care acel teren nu apartine altcuiva) impotriva primariei respective ... Succes !