avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Anulare carte funciara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Anulare carte funciara

In urma unei actiuni in revendicare, in 2006 am devenit proprietara unui teren in suprafata de 864 mp in baza unei hotarari judecatoresti , definitive si irevocabile, si in baza unui raport de expertiza au fost stabilite hotarele acestui teren.
Desi am demarat N executari silite pt a intra in posesia intregii suprafete de 864 mp nu am reusit intrucat, pe o parte din acest teren erau amplasate constructii ale vecinilor cu care m- am judecat si care, cu o violenta incredibila s-au opus executarilor , chiar in prezenta politistilor.. In 2008 am ridicat un gard despartitor intre mine si vecini, pe proprietatea mea si am facut masuratori cadastrale din care a reiesit ca suprafata real folosita de mine era de 709 mp si am acceptat ca aceasta suprafata sa fie intabulata. Nu am dat declaratie de renuntare la diferenta de teren de la 709 mp la 806 mp. Problema identificata acum este ca din raportulu cadastral rezulta ca ma in zona unde am ridicat acel gard (pe proprietatea mea) se indica ca ma invecinez cu acei vecini si nu cu restul proprietatii mele. Am rugamintea ca cineva sa imi spuna:1. daca mai pot demara vreo actiune privind recuperarea celei suprafete de teren care potrivit actelelor de proprietate fac parte din proprietatea mea insa ca si realitate este utilizata de vecini. 2. daca pot solicita instantei de judecata indreptarea acestei erori sau pur si simplu.anularea acelei carti funciare. 3. sau dc mai exista alte solutii sau cai de indreptarea a cestei situati. Multumesc tuturor care ma pot ajuta.
Cel mai recent răspuns: cocoon , utilizator 05:38, 25 Iunie 2019
Buna ziua, ati reusit sa va recuperati diferenta de teren?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere carte funciara Alionia Alionia Buna seara! V as ruga mult sa ma consiliati intr o actiune de radiere a unei carti funciare. Despre ce este vorba: sunt proprietara unei suprafete de 864 mp ... (vezi toată discuția)
Drept proprietate inscris in cartea funciara gabriela63 gabriela63 Buna ziua, Am rugamintea de a primi un raspuns specializat in urmatoarea speta. In 2002 , in urma unui proces de revendicare , s-a emis o hotarare ... (vezi toată discuția)
Teren in plus la masuratori mih4y mih4y buna ziua ce se poate intampla daca in urma masuratorilor topografice iese teren in plus ? mentionez ca pe actul de proprietate este trecuta o suprafata de ... (vezi toată discuția)