avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 911 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept proprietate inscris in cartea funciara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept proprietate inscris in cartea funciara

Buna ziua,
Am rugamintea de a primi un raspuns specializat in urmatoarea speta.
In 2002 , in urma unui proces de revendicare , s-a emis o hotarare definitiva si irevocabila prin care mi se stabilea dreptul de proprietate de 864 mp (dintre care mai mult de 400 mp se aflau in posesia unui vecin) si conform unui raport de expertiza mi se creiona proprietatea iar la acea data nu am stiut ca in baza acelui raport de expertiza si a acelei hotarari judecatoresti puteam sa imi intabulez proprietatea .Din 2002 pana in 2005 am realizat 15 executari silite (cu politie si procuratura , cu N contestatii la executare, cu batai si certuri datorate vecinilor violent si recalcitranti ) pentru a putea sa imi recapat terenul revendicat si abia in 2005 am fost lasata de acestia sa imi ridic un gard despartitor din plasa de sarma pe unde au vrut ei,. si...de teama de a nu se razgandi mi am facut cadastru.Din masuratorile cadastrale a reiesit ca aveam in posesie 706 mp din cei 864 mp . Intrebarea mea este daca asupra diferentei de teren , de la 706 mp la 864 mp , mai am vreun drept de proprietate si daca am ce demersuri mai pot face iar daca nu mai am as vrea sa stiu cine ar avea dreptul asupra lui.. Multumesc
Cel mai recent răspuns: gabriela63 , utilizator 17:20, 10 Aprilie 2016
Nu reiese din cele expuse daca v-ati intabulat proprietatea sau nu, si daca da, in ce suprafata. In mod normal, dreptul de proprietate, constituit prin hotarare judecatoreasca, este un drept absolut, iar trecerea timpului nu ar trebui sa va afecteze, mai putin in situatia in care intervine uzucapiunea. Ce putem spune? Nu cred ca veti gasi raspunsul aici pe forum, dat fiind ca dvs. sunteti trecuta printr-o sumedenie de actiuni si timp petrecut prin instanta, deci ar trebui sa le cam stiti pe toate.
ms si pt raspuns si pt... ,,apreciere,,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare carte funciara gabriela63 gabriela63 In urma unei actiuni in revendicare, in 2006 am devenit proprietara unui teren in suprafata de 864 mp in baza unei hotarari judecatoresti , definitive si ... (vezi toată discuția)
Suprapunere terenuri marius_m@windowslive.com marius_m@windowslive.com Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea speta: Am cumparat un teren in 2005, cu cadastru si intabulat. Terenul fusese dobandit de vanzator ... (vezi toată discuția)
Cadastrul diferit de titlul de proprietate Razvan St Razvan St Va rog sa ma ajutati cu un raspuns: sunt mostenitor (alaturi de alti doi mostenitori) al unei case care in acte are 250 mp. Am facut cadastrul si au rezultat ... (vezi toată discuția)