avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Suprapunere terenuri
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Suprapunere terenuri

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea speta:

Am cumparat un teren in 2005, cu cadastru si intabulat. Terenul fusese dobandit de vanzator prin reconstituirea dreptului de proprietate. L-am parcelat si pe parcursul catorva ani am vandut parcele din acest teren(am mai ramas cu o parcela).
in 2015 m-am trezit chemat in judecata pentru revendicare si granituire. Din documentele depuse de reclamant rezulta ca in anul 2008 a primit un titlu de proprietate in baza unei hotarari judecatoresti pe reconstituirea dreptului de proprietate si a fost pus in posesie peste terenul meu si al altor 4 vecini fara ca titlurile noastre sa fie vreodata atacate si anulate in instanta. In hotararea care sta la baza titlului sunt inadvertente in sensul ca dupa vecini reclamantul nici macar nu se invecineaza cu mine, este la 4 parcele dupa mine , dar in raportul de expertiza se stabilesc niste coordonate peste terenul meu iar hotararea este definitiva. Reclamantul nu a facut niciodata cadastru si intabulare, am aflat toata povestea odata cu chemarea in judecata. Intre 2008 si 2013 am vandut linistit parcele, 2 dintre cumparatori ridicand si case. Cererea de revendicare este si pt terenurile vandute , pe care s-a construit. Comisia de la primarie care a facut punerea in posesie nu a anuntat pe niciunul dintre proprietarii afectati despre aceasta operatiune.
Reclamantul este "procesoman" are 3 pagini de procese pe portalul instantelor.

Cum ar trebui sa-mi fac apararea in situatia asta?

Multumesc,
Ultima modificare: Miercuri, 29 Aprilie 2015
marius_m@windowslive.com, utilizator
Cel mai recent răspuns: marius_m@windowslive.com , utilizator 17:17, 30 Aprilie 2015
Deoarece acțiunea în revendicare și grănițuire este o acțiune destul de grea vă sugerez să apelați la un avocat care să studieze dosarul și să vă reprezinte. O singură întrebare am-aveți restul de teren întabulat ?
Cred că ar trebui, împreună cu ceilalți proprietari să faceți o sesizare la Comisia locală și de fond funciar, la PREFECTURĂ , în sensul că au fost eliberate titluri de proprietate peste terenuri care vă aparțin.
Am apelat deja la un avocat. Referitor la intrebare, terenul l-am cumparat cu cadastru si intabulare. Am carte funciara inca din 2005. Altfel nici nu puteam dezmembra si vinde.

Multumesc,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lipsa punere in posesie l 18 romeoproiectare romeoproiectare Buna ziua ! Vin cu rugamintea sa ma ajutati cu cateva informatii. Am cumparat in 2010 suprafata de 2300 mp teren cu care m-am intabulat in C.F. ... (vezi toată discuția)
Proprietate întabulată peste care ulterior au suprapus o parcelă vecină, parțial în cadastru fără notare în cf Ardelean Gheorghe Ardelean Gheorghe Bună ziua, Prezint mai jos o situație din OCPI și Justiție probabil extrem de rar întâlnită, așadar interesantă. ... (vezi toată discuția)
Mostenire cu bucluc loosh36 loosh36 Am mostenit o suprafata de teren in localitatea R. Am aflat de ea doar cand am citit titlul de proprietate al defunctului. Stiu doar suprafata, dar nu stiu ... (vezi toată discuția)