avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Activitate sorana_g

Activitate sorana_g

Răspuns la discuția Mostenitor introdus in proces
Nu am facut nici un demers, atata timp cat nu am avut ce mosteni, deci nu am certificat de mostenitor. Intrebarea mea este pot fi obligat sa platesc cheltuieli de judexcata in acel proces ? Eu sunt de acord cu uzucapiunea, Ce trebuie sa scriu in intampinare ?

Dorin Voicilas a scris:

Pentru a fi moștenitor legal nu e necesar să dezbați o masă succesorală. Nu contează că tatăl nu a avut bunuri, care să poată fi împărțite. Ideea e că cel care moștenește ceva, moștenește atât activul, cât și pasivul succesoral (pasivul însemnând datorii). Concluzia este că sunteți moștenitorul tatălui, dacă într-un fel sau altul ați acceptat moștenirea, aceasta putând fi acceptată expres sau tacit, funcție de demersurile pe care le-ați făcut după decesul tatălui.

daca nu am facut succesiune dupa tatal meu, ptr ca nu exista bunuri de mostenit, pot fi chemat in proces de uzucapiune ca mostenitor .al lui si obligat la cheltuieli de judecata ? Deoarece am primit citatie ca am fost introdusa intr..un proces ca mostenitoare, desi mai am si o sora, si trebuie sa depun intampinare si nu stiu ce sa raspuns
Am facut actiune in instanta si am invocat prescriptia, insa voiam sa stiu exact de cand se calculeaza cei trei ani in cazul cardului de credit, sa fiu sigura ca ma incadrez.
Buna ziua, imi puteti spune cand se prescrie un card de cumparaturi in rate luat in 2011 ? Multumesc
Răspuns la discuția suprapunere terenuri in CF
Da, este reala suprapunerea.

sorana_g a scris:

Da este reala suprapunerea.

BogdanGri a scris:

Buna ziua

Doar sa vorbiti cu un avocat care sa verifice actele dvs precum si solutiile proceselor pe care le-ati avut.

Este vorba de o suprapunere reala (adica altcineva are titlu de proprietate pt terenul dvs sau pentru o parte din terenul dvs? Sau virtuala (suprapunere numai la nivel de documentatie cadastrala)?

Din ce spuneti ma gandesc ca e vorba de o suprapunere reala si atunci situatia e complicata, mai ales ca spuneti ca ati avut proces pt anularea acelui titlu care sustineti ca este fals si ati pierdut. Conteaza foarte mult motivul pentru care ati pierdut.

Răspuns la discuția suprapunere terenuri in CF
Da este reala suprapunerea.

BogdanGri a scris:

Buna ziua

Doar sa vorbiti cu un avocat care sa verifice actele dvs precum si solutiile proceselor pe care le-ati avut.

Este vorba de o suprapunere reala (adica altcineva are titlu de proprietate pt terenul dvs sau pentru o parte din terenul dvs? Sau virtuala (suprapunere numai la nivel de documentatie cadastrala)?

Din ce spuneti ma gandesc ca e vorba de o suprapunere reala si atunci situatia e complicata, mai ales ca spuneti ca ati avut proces pt anularea acelui titlu care sustineti ca este fals si ati pierdut. Conteaza foarte mult motivul pentru care ati pierdut.

OCPI a facut o intabulare gresita, in sensul ca a suprapus un teren peste terenil meu. Am cerut la OCPiI rectificare carte funciara, am ajuns si in instanta si degeaba. Greseala este a OCPI ptr ca a intabulat acel teren in baza unui titlu de proprietate emis in fals si a documentatiei aferente acestui titlu fals. Eu acum ce actiune sa mai fac oare in instanta ? In trecut am cerut in instanta anulare titlului fals de proprietate, mi s-a respins, acum am cerut rectificarea pe cale administrativa, iar mi s-a respins, am facut plangere la judecator, s-a respins si asta; ma ajutati va rog informativ cu ce tip de actiune sa mai fac, ca nu mai stiu cum sa procedez. Multumesc mult
Va multumesc frumos.

SCA IONESCU & NOVAC a scris:

Prin minister e mai ieftin, dar prin executor din Germania e mult mai eficient.
Nu trebuia sa cereți absolut nimic ref la executare în proces.

Am inteles. Initial am mers la executor si apoi am intrebat aici. Multumesc de sfaturi. Aveti idee care procedura este mai eficienta si mai ieftina dintre cele 2? Prin minister sau direct in germania ?

AV. GABRIELA GERBER a scris:

N ati inteles ce vi s a spus. N aveti ce cauta la executor din Romania, procedura e prin ministerul justitiei sau direct in Germania.

Multumesc. Am fost la un executor din romania si mi-a zis ca in cadrul procesului de divort trebuia sa cer sa se specifice ca vreau sa pot cere executare silita in strainatate. M-a cam bagat in ceața, ptr ca avocatul mru nu stie la ce se refera executorul.

SCA IONESCU & NOVAC a scris:

Nu trebuie nici una, nici alta. Hotărârile din România sunt recunoscute de drept în UE, deci și în Germania.
Puteți face procedura de executare silită fie prin intermediul Ministerului Justiției din România, fie direct printr-un executor din Germania.