avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Activitate sorana_g

Activitate sorana_g

Va multumesc frumos.

SCA IONESCU & NOVAC a scris:

Prin minister e mai ieftin, dar prin executor din Germania e mult mai eficient.
Nu trebuia sa cereți absolut nimic ref la executare în proces.

Am inteles. Initial am mers la executor si apoi am intrebat aici. Multumesc de sfaturi. Aveti idee care procedura este mai eficienta si mai ieftina dintre cele 2? Prin minister sau direct in germania ?

AV. GABRIELA GERBER a scris:

N ati inteles ce vi s a spus. N aveti ce cauta la executor din Romania, procedura e prin ministerul justitiei sau direct in Germania.

Multumesc. Am fost la un executor din romania si mi-a zis ca in cadrul procesului de divort trebuia sa cer sa se specifice ca vreau sa pot cere executare silita in strainatate. M-a cam bagat in ceața, ptr ca avocatul mru nu stie la ce se refera executorul.

SCA IONESCU & NOVAC a scris:

Nu trebuie nici una, nici alta. Hotărârile din România sunt recunoscute de drept în UE, deci și în Germania.
Puteți face procedura de executare silită fie prin intermediul Ministerului Justiției din România, fie direct printr-un executor din Germania.

Buna ziua, cum pot pune in Executare o sentinta de divort cu pensie alimentara pronuntata in Romania iar fostul sot lucra in germania. Trebuie sa obtin exequator sau un titlu execitoriu european ? Sau amandoua.? Va multumesc frumos.
Răspuns la discuția donatie teren
Cred ca nu ati inteles. Mama a avut posesia terenului timp de 20 ani dupa decesul proprietarului ( tata, care nu îi era soț cu acte ). Pe ideea asta am fi mers.
Răspuns la discuția donatie teren
Terenul este intabulat pe numele tatalui nostru biologic. Noi nu purtam numele tatalui si nici nu il avem in certificatul de nastere ca si tata. Tata nefiind casatorit cu mama, i-a donat acest teren inainte de a muri, in 1992. De atunci mama l-a folosit, a platit impozit, l-a cultivat. Mama a decedat de 2 ani, iar noi ca mostenitori am putea uzucapa acest teren, ca si mostenitori ai mamei.
Răspuns la discuția donatie teren
Si actul de donatie nu ajuta ? ptr ca din acest act de donatie scris de mana si cu 2 martori reiese ca tata a donat mamei terenul
Răspuns la discuția donatie teren
Macar am avea sanse sa incercam sa facem o uzucapiune zicea cineva ?
Răspuns la discuția donatie teren
Nu, din pacate. Asta e problema, ca am fi fost mostenitor acum. Si nici filiatia nu o putem stabili. De aceea as fi vrut niste sfaturi sa stim ce variante ar fi sa nu se piarda acel teren si sa ramana al statului. Va multumesc frumos

raluk0207 a scris:

Ați fost recunoscuți legal de tată?

Discuție donatie teren
in anul 1993 mama a primit de la tata ( nu erau casatoriti insa au trei copii impreuna , noi copiii nu suntem pe numele tatalui ) un teren cu titlu de donatie printr-un act de mana. Mama nu a trecut terenul pe numele ei. Acum sunt decedati amandoi parintii nostri, iar noi copiii cum putem dobandi acel teren care este pe numele tatalui nostru ( insa nu purtam numele tatalui ) avand acel act de mana de donatie in favoarea mamei ? multumesc