Neindeplinirea unei cauze contractuale (neplata in termen de 45 de zile de la recoltare, conform contractului) atrage anularea de drept a contractului de arenda?
*Aceasta clauza este prevazuta in contractul de arenda incheiat intre mine si arendas.
In acest caz care ar fi pasii de urmat? Notificare prin notar/avocat/facuta de mine?
1.
a) "Plata arendei în naturã se face imediat dupã recoltarea culturii, dar nu mai târziu de 45 de zile."
b) "Plata arendei în bani se face la un pret stabilit prin întelegerea pãrtilor. Plata se face pânã la 45 de zile de la recoltarea produsului respectiv. Plata în bani se va face direct la sediul arendasului sau prin mandat postal la adresa arendatorului."
Aici mi se pare cam ambigua exprimarea, adica de unde se stie cand s-a terminat de recoltat cultura? Arendasul poate spune ca inca nu a terminat de recoltat si te poate tine mult si bine pana la plata arendei fie ea in produse sau bani. Ar fi trebuit mentionat undeva care este data maxima la care se poate face recoltarea.
2. Am citit in contract ca in caz de vanzare a terenului arendasul are drept de preemtiune si atunci m am gandit la urmatoare variante: pun pamantul la vanzare (parca trebuie publicat anuntul si intr-un ziar de mare tiraj), cer un pret foarte mare, arendasul refuza a-l cumpara si eu vand pamantul unui membru al familei si asa am scapat de contract.
Am un teren care este dat, cu contract pe 10 ani, in arenda la o asociatie agricola. Contractul expira in 2018 iar eu am nevoie a-mi lua pamantul inapoi in acest an deoarece vreau sa ma ocup personal de el si sa accesez fonduri europene.
Ce pot face in acest caz?
Am de recuperat un impozit auto incasat dintr-o eroare si sunt plimbat de la o institutie la alta (taxe si impozite sect.6 <--> sect.5). Problema mare este ca mi se vorbeste urat, se tipa la mine si nimeni nu vrea sa-mi explice nimic. Ce as putea face in aceasta situatie? As dori sa fac o reclamatie/plangere si nu stiu unde si cum.
Revin cu detalii. Am fost iar la sect. 6 si m au lamurit cei de acolo intr-un final. Eu am scos fiscalul in 2012 si am vandut masina dar tocmai astazi am aflat ca trebuia sa ma duc la ei inapoi si sa fac dovada ca masina am vandut-o si sa cer scoaterea ei de la impozitare. Eu am presupus ca emiterea fiscalului este echivalent cu scoaterea ei de la impozit.
Acum cei de la sect6 mi-au spus sa ma duc cu contractul de vanzare cumparare din 2012 la sect5(unde am domiciliul actual) si sa le fac dovada ca masina a fost vanduta din 2012 si sa cer anularea platilor datoriilor pe masina respectiva.
Sper s-o rezolv.
Va rog sa mai postati in caz ca mai aveti idei.
Dupa cum spune si titlul am o problema cu impozitul auto.
Adica, am avut pana in 2012 o masina inregistrata la sectorul 6. Pe la mijlocul anului 2012 am vandut masina, am achitat toate impozitele(inclusiv cele pe 2012 pana la sfarsitul anului) si am solicitat fiscalul si scoaterea din evidenta fapt care s-a si intamplat. In scurt timp mi-am mutat domiciliul in sectorul 5 si m-am trezit ca am impozit de plata la acea masina pe anii 2013 si 2014.
Am fost si la finante sect 5 si 6 cu dovada ca masina a fost scoasa din anul 2012 si ma tot paseaza de la unii la altii dand fiecare vina unu pe altu.
Ce pot face in acest caz?
Am primit recent instiintarea aceea de plata a impozitelor. Am observat ca mai este un plic in plus. Era impozitul pe automobile ale fostului propritar (aprox 900ron). Precizez ca am cumparat apartamentul in decembrie 2012, am platit impozitul pe 2013 neintampinand vreo problema. Si brusc in 2014 primesc instiintarea de plata(pe 2014) a impozitelor vechiului proprietar. Am sunat la Taxe si Impozite sect.5 dar nu raspunde nimeni si sa ma duc acolo nu prea imi vine ca sigur este omor.
Are cineva vreo idee sau a mai patit cineva asa ceva?