avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1143 soluții astăzi
Forum Activitate sara222

Activitate sara222

Pentru ca nu ma pot resemna la gandul ca trebuie sa plastesc ca prostul, am apelet la sfaturile unui expert judiciar. Va vine sa credeti ca nu seamana deloc masina din poza lor cu masina mea? E cu totul alta marca #-o
Este necesar sa apelez la un expert judiciar pentru a proba diferentele dintre farurile din fotografia lor si farurile mele?
Am contestat procesul verbal in instanta. Astazi am primit intampinarea celor de la CNADNR si am vazut probele acestora. Proba foto obtinuta cu sistemul SIEGMCR este intunecata. Cu greu poti sa-ti dai seama ca-i vorba de o masina. Se vad doar niste faruri si o placuta de inmatriculare neclara - cu toate ca poza se presupune a fi facuta ziua ( ora 08:44). Nr. masinii este indescifrabil, dar seamana cu al meu, B35XXX sau B85XXX sau B95XXX, ceva de genul, nu m-am lamurit. Farurile sigur nu sunt ale masinii mele. Au alta forma.
Stiu ca suna aiurea... ca e mai simplu sa platesc amenda si gata ...dar nu am gresit cu nimic si nu vreau sa platesc. Ce-i de facut in acest caz? Am vreo sansa sau ma lupt cu morile de vant?
Răspuns la discuția M-am trezit cu bani in cont!
Multumesc frumos pentru raspunsuri, domnilor avocati. Eu nu m-am atins de bani. Sunt inca acolo, langa cei 70 lei ai mei. M-am gandit la consecinte si nu mi-am permis sa cheltuiesc nici un leu, pana nu aflu ce-i cu ei. Prima chestionata a fost Banca. Am sa-i restitui, dar speram sa-mi spuneti ca-i pot pastra :)) Daca nu se intampla sa descopar eu greseala si sa-i atentionez, aveau sa-mi mai trimita lunar bani, inca 3 luni de zile. Ma intreb daca s-ar fi sesizat vreodata. La cum ii stiu eu, nu prea cred, dar nici cu morcovul in dos nu vreau sa astept prescriptia.
Ramasa fara bani si in cautare de ceva maruntis ratacit prin "buzunar", am dat interogare sold unui cont pe care nu-l mai verificasem de 2 luni.Speram sa gasesc alocatia copilului pe o luna sau poate doua, minus comisioane bancare, insumand probabil cativa zeci de lei.Va puteti imagina cum a fost sa gasesc cateva mii de lei? Am dat interogare sold de cateva ori incercand sa inteleg ce se intampla. Mintea mea parca se blocase.Am inceput sa sun pe cei apropiati, sa pun intrebari, fericita si nedumerinta in acelasi timp,derutata de "cadoul"neasteptat. Cred ca asa se simt si castigatorii la loto. Dupa mai multe investigatii am aflat ca erea o greseala. Banii au ajuns la mine pentru ca o persoana a fost neatenta si a tastat gresit o cifra. In decurs de 2 luni au virat mai multe transe de bani in contul meu din greseala, iar acum se presupune ca ar trebui sa-i restitui.Poate ca asa e corect, dar cand ma gandesc ca sunt somer pentru ca, in urma unei "selectii", cativa pilosi au considerat ca eu nu sunt "suficient de capabila",iar doamna care tocmai a prejudiciat respectiva institutia cu cateva mii de lei, din greseala(o greseala repetata, pentru ca nu sunt singurul caz), este "de pastrat", parca nu-mi vine sa fug in ajutorul lor.Trebuie sa fac un drum pana la ei ca sa le restitui banii? Cine plateste comisionul bancar generat de indreptarea acestei greseli? Cine plateste costul deranjului meu pentru a remedia o situatie de care nu ma fac nicidecum vinovata? Ce risc prin inactiune? Putem vorbii de infractiunea de insusire a bunului gasit in aceasta speta? Eu nu i-am gasit pe strada ci la mine in cont. E numai vina lor si nu vreau sa platesc nimic.
Multumesc frumos pt raspuns. Sper sa ma descurc pentru ca nu sunt dispusa sa platesc pt greseala altora.
Am primit o amenda pt ca am circulat pe drumuri publice fara a detine o rovinieta valabila. Proba se face cu foto. Pana acum totul ok. Problema e ca nu am facut asa ceva. Masina nu a mai parasit orasul de aproape un an. Ea zace in parcare pt ca nu am bani de motorina si pe deasupra mai are nevoie si de niste reparatii. Cum poate fi posibil asa ceva? PV arata absolut normal ( nu cred ca-i fals) si spun ei ca au si o proba foto:O Nu pot sa ma adresez celor care au emis PV ci doar sa-l contest in instanta. Este aberant sa platesc pt ceva ce nu am facut si nu prea inteleg cum s-a putut intampla asa ceva. Cum ar trebui sa formulez aceasta plangere? Ce probe sa aduc ?Nu am mai intalnit nici un caz asemanator pe net.
Multumesc frumos
Multumesc frumos pentru raspuns.
Adevarul este ca nu amenda ne-a suparat, ci comportamentul abuziv al agentului de politie. Cu toate ca acest gen de comportament este des intalnit, rar este sanctionat, tocmai pentru ca este foarte greu de probat. Un martor asistent ar fi putut "lumina" situatia, dar tocmai asta nu-si dorea agentul.
Sotul meu a fost oprit in trafic si sanctionat pt depasirea vitezei legale, fiind inregistrat de aparatul radar. In momentul in care i s-a intocmit procesul verbal, agentul nu i-a acordat dreptul sa faca mentiuni. Pur si simplu nu l-a lasat. Din acest motiv el a refuzat sa semneze procesul. Mai mult, procesul nu are semnatura unui martor asistent, cu toate ca in masina sotului, deoarece se afla in interes de serviciu, se mai aflau si alti colegi de munca, motiv pentru care agentul nu putea invoca imposibilitatea gasirii unui martor.
Ce sanse avem sa se declare nul acest proces vb de constatare, datorita incalcarii art 16 (7)si art 19 (1) din OG 2/2001? Ce probe ar trebuii sa aducem in acest caz? Avem deja o solutie judecatoreasca potrivnica in acest caz, dar dorim sa facem apel.