avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1061 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... nulitate proces vb de contraventie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

nulitate proces vb de contraventie

Sotul meu a fost oprit in trafic si sanctionat pt depasirea vitezei legale, fiind inregistrat de aparatul radar. In momentul in care i s-a intocmit procesul verbal, agentul nu i-a acordat dreptul sa faca mentiuni. Pur si simplu nu l-a lasat. Din acest motiv el a refuzat sa semneze procesul. Mai mult, procesul nu are semnatura unui martor asistent, cu toate ca in masina sotului, deoarece se afla in interes de serviciu, se mai aflau si alti colegi de munca, motiv pentru care agentul nu putea invoca imposibilitatea gasirii unui martor.
Ce sanse avem sa se declare nul acest proces vb de constatare, datorita incalcarii art 16 (7)si art 19 (1) din OG 2/2001? Ce probe ar trebuii sa aducem in acest caz? Avem deja o solutie judecatoreasca potrivnica in acest caz, dar dorim sa facem apel.
Cel mai recent răspuns: sara222 , utilizator 10:23, 25 Octombrie 2012
Raportat la motivele aduse in discutie, de regula, instantele de judecata solicita a se face dovada vatamarii drepturilor contravenientului prin lipsa acestor mentiuni dar solutiile favorabile, dupa cum ati observat si Dvs., sunt foare putine. Doar in lipsa mentiunilor prevazute de art. 17 se pronunta nulitatea, chiar si din oficiu, a procesului verbal.
Chiar daca nu se obtine anularea procesului verbal, se poate solicita inlocuirea amenzii cu avertisment.
Multumesc frumos pentru raspuns.
Adevarul este ca nu amenda ne-a suparat, ci comportamentul abuziv al agentului de politie. Cu toate ca acest gen de comportament este des intalnit, rar este sanctionat, tocmai pentru ca este foarte greu de probat. Un martor asistent ar fi putut "lumina" situatia, dar tocmai asta nu-si dorea agentul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anularea procesului verbal de contraventie alina.t alina.t Ma confrunt cu o situatie foarte ciudata, cel putin pentru mine. La sfarsitul lunii aprilie m-a oprit un agent de politie pe raza localitatii Zlatna (jud. ... (vezi toată discuția)
Contestare amenda circulatie BeniaminCaba BeniaminCaba Am primit o amenda pentru depasirea vitezei si in amenda e specificat doar o localitate si denumirea drumului DNxx (drumul national respectiv tranverseaza ... (vezi toată discuția)
Proces verval de contaventie trimis prin posta cu toate ca am fost prezent in momentul intocmirii lui solcan_ionut solcan_ionut Dupa ce am parcat masina, mi s-a solicitat actele la control decatre un agent de politie care mi-a zis ,,ca ma urmarit prin localitatea pt ca vorbeam la ... (vezi toată discuția)