Sotul meu a fost oprit in trafic si sanctionat pt depasirea vitezei legale, fiind inregistrat de aparatul radar. In momentul in care i s-a intocmit procesul verbal, agentul nu i-a acordat dreptul sa faca mentiuni. Pur si simplu nu l-a lasat. Din acest motiv el a refuzat sa semneze procesul. Mai mult, procesul nu are semnatura unui martor asistent, cu toate ca in masina sotului, deoarece se afla in interes de serviciu, se mai aflau si alti colegi de munca, motiv pentru care agentul nu putea invoca imposibilitatea gasirii unui martor.
Ce sanse avem sa se declare nul acest proces vb de constatare, datorita incalcarii art 16 (7)si art 19 (1) din OG 2/2001? Ce probe ar trebuii sa aducem in acest caz? Avem deja o solutie judecatoreasca potrivnica in acest caz, dar dorim sa facem apel.
Raportat la motivele aduse in discutie, de regula, instantele de judecata solicita a se face dovada vatamarii drepturilor contravenientului prin lipsa acestor mentiuni dar solutiile favorabile, dupa cum ati observat si Dvs., sunt foare putine. Doar in lipsa mentiunilor prevazute de art. 17 se pronunta nulitatea, chiar si din oficiu, a procesului verbal.
Chiar daca nu se obtine anularea procesului verbal, se poate solicita inlocuirea amenzii cu avertisment.
Multumesc frumos pentru raspuns.
Adevarul este ca nu amenda ne-a suparat, ci comportamentul abuziv al agentului de politie. Cu toate ca acest gen de comportament este des intalnit, rar este sanctionat, tocmai pentru ca este foarte greu de probat. Un martor asistent ar fi putut "lumina" situatia, dar tocmai asta nu-si dorea agentul.