Am primit o amenda pt ca am circulat pe drumuri publice fara a detine o rovinieta valabila. Proba se face cu foto. Pana acum totul ok. Problema e ca nu am facut asa ceva. Masina nu a mai parasit orasul de aproape un an. Ea zace in parcare pt ca nu am bani de motorina si pe deasupra mai are nevoie si de niste reparatii. Cum poate fi posibil asa ceva? PV arata absolut normal ( nu cred ca-i fals) si spun ei ca au si o proba foto:O Nu pot sa ma adresez celor care au emis PV ci doar sa-l contest in instanta. Este aberant sa platesc pt ceva ce nu am facut si nu prea inteleg cum s-a putut intampla asa ceva. Cum ar trebui sa formulez aceasta plangere? Ce probe sa aduc ?Nu am mai intalnit nici un caz asemanator pe net.
Multumesc frumos
Contestati p-v in instanta si cereti toate mijloacele de proba, inclusiv martori care sa arate ca masina sta in parcare, eventual un mecanic sa ateste starea masinii.
E posibil, desi nu chiar placut, sa aexiste si erori si poate asta s-a intamplat in situatia dvs.
Am contestat procesul verbal in instanta. Astazi am primit intampinarea celor de la CNADNR si am vazut probele acestora. Proba foto obtinuta cu sistemul SIEGMCR este intunecata. Cu greu poti sa-ti dai seama ca-i vorba de o masina. Se vad doar niste faruri si o placuta de inmatriculare neclara - cu toate ca poza se presupune a fi facuta ziua ( ora 08:44). Nr. masinii este indescifrabil, dar seamana cu al meu, B35XXX sau B85XXX sau B95XXX, ceva de genul, nu m-am lamurit. Farurile sigur nu sunt ale masinii mele. Au alta forma.
Stiu ca suna aiurea... ca e mai simplu sa platesc amenda si gata ...dar nu am gresit cu nimic si nu vreau sa platesc. Ce-i de facut in acest caz? Am vreo sansa sau ma lupt cu morile de vant?
De ce sa platiti ptr greselile altora?
Depuneti orice probe pe care le considerati ca va pot fi de folos, fotografii, martori, care sa demonstreze ca masina nu a fost miscata de foarte mult timp.
Indicati neconcordatele dintre proba CNADR si masina dvs. (forma farurilor, nr. masinii indescifrabil, etc.) iar hotararea o va lua judecatorul.
Parcare
Gatuso1982
Dacă am parcat pe un loc de handicapat si am fost fotografiat de către un polițist civil pot primii ulterior amendă? In parcare de la Hipermarket Auchan! (vezi toată discuția)