avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Activitate mihaelaroxana11

Activitate mihaelaroxana11

Multumesc pt raspuns,dar OUG50.2010 nu produce efecte asupra tuturor creditelor?
Art. 66
Consumatorul are dreptul, in orice moment, sa se libereze in tot sau in parte de obligatiile sale care decurg dintr-un contract de credit. In acest caz, consumatorul are dreptul la o reducere a costului total al creditului, aceasta reducere privind dobanda si costurile aferente perioadei dintre data rambursarii anticipate si data prevazuta pentru incetarea contractului de credit.

Buna seara,

In anul 2008 am luat un credit de nevoi personale de 10.000eur pe o perioada de rambursare de 10ani.In perioada scursa de atunci si pana in prezent nu am avut nici o restanta sau intarziere de plata a ratei.Acum ma aflu in situatia de a fi restructurata de la locul de munca si am in intretinere un copil de 2ani.In cazul in care voi primi salarii compensatorii as dori sa stiu daca banca ,la cererea mea imi poate recalcula suma pe care o datorez in acest moment.Reprezentanta bancii mi-a spus ca voi plati dobanda datorata pentru cei zece ani chiar daca voi plati acum,si ca nu exista sanse pentru o reesalonare a datoriei pana in momentul in care voi gasi un alt loc de munca.

Va multumesc anticipat,
Răspuns la discuția Decizie concediere
Mentionez faptul ca atat preavizul ,cat si decizia de concediere au aceeasi data , respectiv 14.12.2011.
Multumesc.
Răspuns la discuția Decizie concediere
Multumesc pentru raspunsuri,insa perioada scrisa in preaviz este eronata(16.12.2011-15.01.2011),se considera actul nul prin aceasta greseala?
Răspuns la discuția Decizie concediere
Multumesc.

In calitate de salariat mi s-au prezentat preavizul impreuna cu decizia de concediere , iar ambele au fost semnate in aceeasi zi . Imi puteti spune daca angajatorul a procedat corect?
Buna seara,

Odata cu preavizul se semneaza si decizia de concediere?

Multumesc!
Răspuns la discuția Concediere individuala
Constituie discriminare la locul de munca ,cand in cadrul relatiilor de munca nu functioneaza principiul egalitatii de tratament fata de toti salariatii ( acelasi post)?

Va multumesc.
Buna ziua,

Pentru o societate care are 15 angajati este considerata concediere individuala daca se concediaza in aceeasi zi 3 salariati (posturi identice) pe motive care nu tin de persoana salariatului sau ar trebui sa fie considerata concediere colectiva?

Va multumesc.
Răspuns la discuția Restructurare(concediere) abuziva
Se pot desfiinta in acelasi timp 3 posturi identice prin concediere individuala din initiativa angajatorului pentru motive care nu tin de persoana salariatului fara a exista nici un fel de criteriu de prioritate la concediere? Daca sunt desfiintate mai mult de 1 post , de ce mai este individuala?

Va multumesc!
Răspuns la discuția Restructurare(concediere) abuziva
Va multumesc , dar sectiunea 5 din codul muncii nu se aplica si in acest caz?
Mentionez ca nu s-au efectuat evaluari in decursul derularii CIM.

Sectiunea 5 - Concedierea colectiva. Informarea, consultarea salariatilor si procedura concedierilor colective

Art. 69
(1) In cazul in care angajatorul intentioneaza sa efectueze concedieri colective, acesta are obligatia de a initia, in timp util si in scopul ajungerii la o intelegere, in conditiile prevazute de lege, consultari cu sindicatul sau, dupa caz, cu reprezentantii salariatilor, cu privire cel putin la:
(2) In perioada in care au loc consultari, potrivit alin. (1), pentru a permite sindicatului sau reprezentantilor salariatilor sa formuleze propuneri in timp util, angajatorul are obligatia sa le furnizeze toate informatiile relevante si sa le notifice, in scris, urmatoarele:
b) motivele care determina concedierea preconizata;
c) numarul si categoriile de salariati care vor fi afectati de concediere;
d) criteriile avute in vedere, potrivit legii si/sau contractelor colective de munca, pentru stabilirea ordinii de prioritate la concediere;
e) masurile avute in vedere pentru limitarea numarului concedierilor;
f) masurile pentru atenuarea consecintelor concedierii si compensatiile ce urmeaza sa fie acordate salariatilor concediati, conform dispozitiilor legale si/sau contractului colectiv de munca aplicabil;
g) data de la care sau perioada in care vor avea loc concedierile;
h) termenul inauntrul caruia sindicatul sau, dupa caz, reprezentantii salariatilor pot face propuneri pentru evitarea ori diminuarea numarului salariatilor concediati.
(3) Criteriile prevazute la alin. (2) lit.
d) se aplica pentru departajarea salariatilor dupa evaluarea realizarii obiectivelor de performanta.
(4) Obligatiile prevazute la alin. (1) si (2) se mentin indiferent daca decizia care determina concedierile colective este luata de catre angajator sau de o intreprindere care detine controlul asupra angajatorului.
(5) In situatia in care decizia care determina concedierile colective este luata de o intreprindere care detine controlul asupra angajatorului, acesta nu se poate prevala, in nerespectarea obligatiilor prevazute la alin. (1) si (2), de faptul ca intreprinderea respectiva nu i-a furnizat informatiile necesare.