avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Decizie concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Decizie concediere

Buna seara,

Odata cu preavizul se semneaza si decizia de concediere?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:35, 15 Noiembrie 2012
Nu, neaparat. Puteti trimite angajatului mai intai adresa de preaviz si dupa efectuarea preavizului emiteti decizia de concediere. Trebuie sa aveti grija ca in decizia de concediere sa mentionati ca s-a acordat salariatului preavizul de....zile lucratoare cu adresa nr...
Multumesc.

In calitate de salariat mi s-au prezentat preavizul impreuna cu decizia de concediere , iar ambele au fost semnate in aceeasi zi . Imi puteti spune daca angajatorul a procedat corect?
Da, a procedat corect ... instiintarea de preaviz nu are niciun suport legal, ea este folosita in practica ... prin urmare, angajatorul va poate comunica decizia de incetare a raportului de munca si inainte de data incetarii c.i.m.
@mihaelaroxana

Daca ati semnat ambele acte in ziua in care a incetat si c.i.m nu este legal, inseamna ca angajatorul nu v-a acordat preavizul.

Daca v-a dat ambele acte cu minim 20 zile lucratoare inainte de incetarea c.i.m este legal.
Nu este obligatoriu ca ambele acte sa fie inmanate in aceeasi zi , atata timp cat decizia de concediere este intocmita corect d.p.d.v. al legalitatii acesteia ...
Ultima modificare: Joi, 15 Noiembrie 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Concediere in perioada de preaviz menoin menoin au fost concedieri colective in baza art. 65 din codul muncii. cele 20 de zile de preaviz au inceput sa curga de la 1 februarie 2012. decizia de ... (vezi toată discuția)
Concediere in baza articolului 61 litera d, legea 53 . 2003 Fatima Fatima Buna ziua, Am o cunostinta care a primit in data de 04.02.2013 Instiintare scrisa de incetare a contractului de munca din care reiese ca s-a incheiat ... (vezi toată discuția)
Carui articol din codul muncii corespund interpretarile? Nina1 Nina1 Buna seara. Carui articol din Codul Muncii corespund interpretarile privind: 1.[i]Anulare C.I.M.[/i] \"Nulitatea presupune existenta unor cauze de ... (vezi toată discuția)