Va rog sa ma ajutati cu un raspuns, in cazul in care angajatorul nu imi accepta concediu medical pentru copil unde ma pot adresa cu o reclamatie in acest sens.
Am auzit ca o mama poate beneficia de program de 6 ore dupa intoarcerea din CCC daca alapteaza pana cand copilul implineste 2 ani; angajatorul fiind obligat sa asigure fie camera de alaptare fie mama sa lucreze 6 ore fiind platita 8 ore.
Va rog sa ma ajutati cun un raspuns.
Va rog sa imi spuneti ce acte sunt necesare pentru dosarul care se depune la primarie pentru cei 500 ron- insertia acordata de stat pentru mamele care se intorc la servici inanite sa implineasca copilul 1 an.
multumesc
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns;am aflat ca dupa ce se termina postnatalul(mai précis ultima luna) angajatorul este obligat sa iti ofere un al 13-lea salariu-salariu mediu pe unitate.
Va rog sa ma ajutati cu urmatoarele informatii:
-exista o lege care sa oblige angajatorul sa plateasca acest salariu?
-daca da, va rog sa imi spuneti care este acea lege si din ce an.
-cum se calculeaza acest al 13-lea salariu, se ia in calcul ca fiind un salariu mediu pe unitate/firma sau se acorda inca un salariu brut angajatului din care se opresc taxele?
Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un raspuns: as vrea sa optez pt un program de 6 ore dupa intoarcerea la munca, chiar si dupa ce implineste 1 an copilul, In ce fel se schimba statutul meu in companie? pe langa un program de part-time ce alte modificari vor trebuii facute in contractul meu de munca?
In cazul in care angazatorul nu accepta, ce pot face?
Precizez ca angajatorul m-a informat ca dupa cele 6 luni(cat este obligat de lege)
ma va concedia.
va rog sa ma ajutati cu raspuns la urmatoarele nelamuriri.
Copilul meu implineste 1 an pe data de 8.03.2014, pentru a putea beneficia de prima acordata de stat (cea de 500 ron) pentru mamele care se intorc la serviciu care este data limita cand trebuie sa ma inotc la munca?
Cu cat timp inainte trebuie sa anunt la servici ca ma intorc cu data x?
Ce prevede legea? pot beneficia de un program de 6 ore? pentru cat timp? Voi fi remunerata pentru 6 ore sau pentru 8?
Stiu ca tatal trebuie sa stea acasa cu copilul ultima luna- ce prevede legea? daca nu sta acasa aceasta luna nu ni se va mai achita banii pe acea ultima luna? Ce presupune aceasta; sa mearga la primarie sa depuna un nou dosar pe numele lui?