Daca puteti ajuta cu niste detalii la aceste intrebari:
1. Ce se urmareste, in mod deosebit, la realizarea unui contract ? (eu primesc contractul in sine pe care trebuie sa lucrez in TRK si de fiecare data managerul meu ma face atenta la urmatoarele aspecte: date de contact ale beneficiarului, modul in care se realizeaza plata, obligatiile - daca sunt clare, explicite, lizibile, clauza de conformitate, clauza de confidentialitate)
2. Obligatiile partilor vin prin derogare de la Directorul General + de comun acord al partilor implicate (beneficiar, furnizor/prestator) ? mai multe detalii
3. Cum vine un contract la departamentul legal? tip schita cu ce se doreste/umareste SAU contract editabil cu toate datele dar cu aprobare, observatii, completari de la legal department ?
4. Este recomandabil sa se foloseasca machete de contracte ? mai multe detalii
5. Forta majora - termenele ce tin de forta majora (aducerea la cunostinta celeilalte parti;dovada fortei majore; incetarea cauzei fortei majore) sunt stabilite prin lege (ce act normativ) sau prin acordul comun al partilor ?
6. In momentul in care se realizeaza un contract, e recomandabil sa cauti date despre cealalta parte a contractului respectiv ? de pilda, prin intermediul motoarelor de cautare
7. In urma efectuarii unui audit, cum iti dai seama daca respectivul contract X are act(e) aditional(e). Sintagma " Prezentul contract încetează la implinirea termenului pentru care a fost incheiat, daca partile nu convin prelungirea valabilitatii lui printr-un act aditional. " ajuta ? In cazul in care nu exista fizic acel act aditional, dar serviciile au continuat si dupa implinirea contractului, se recurge la addendum pentru ca... - mai multe detalii
Buna seara,
Am si eu nevoie de mai multe detalii la doua chestiuni care ma intereseaza foarte mult:
1. Cum se redacteaza o imputernicire, dorindu-se a se pune in evidenta tipul de semnatura (A/B) al managerului, respectiv angajatului al companiei?
2. Ce presupune / cuprinde/ la ce se refera clauza APC?