Un prieten mi-a cerut sa-i imprumut o anumita suma de bani timp de trei luni, spunand ca o sa-mi dea lunar o anumita dobanda, iar dupa 3 luni imi restituie suma. a zis sa facem o chitanta de mana, iar sotia lui va semna ca si martor. Ce ma sfatuiti sa fac? Se impun anumite clauze in chitanta de mana? Are putere de proba in cazul in care nu vrea sa-mi restituie bani?
Am un coleg de serviciu care-i plateste pensie alimentara fiului sau - acesta locuieste in Spania cu mama lui. Fiul implineste peste 2 luni 20 de ani si a urmat o scoala profesionala in Spania si intentioneaza sa se angajeze acolo.
De ce acte are nevoie colegul meu ca sa nu-i mai plateasca pensie alimentara fiului si cui trebuie sa i le prezinte?
Cu stima si multumiri,
ing. Sorin Paunescu (Timisoara)
Pe un teren viran in spatele gradinii, dar care este inchiriat de catre Primarie unei familii, teren neingrijit de multi ani, am amenajat o mica gradina si am amplasat tarcul cainelui, care are 8 metri patrati in care se afla cusca lui. Am primit de la Politia locala o somatie sa eliberam terenul de constructii neautorizate. Am eliberat terenul de garduri si de ce mai era pe el, dar tarcul cainelui l-am lasat asa. El este lipit de gardul nostru din spate. Pot fi amendat pentru ca nu am desfiintat tarcul? Sau mai primesc o somatie? Pot demonsta buna intentie prin desfiintarea celorlaltor acareturi. Terenul este in continuare viran, nefolosit.
Locuiesc intr-o locuinta revendicata si castigata in 2008. Proprietarul m-a lasat sa locuiesc 5 ani. Nu am contract de inchiriere si nu-i platesc nimic (declaratie data in fata notarului). In mai 2013 se fac 5 ani si mi-a pus in vedere ca va trebui sa ma mut. Mie imi mai trebuie circa 2 ani sa mai strang niste bani ca sa accesez un credit pentru locuinte. Daca ma da in judecata pentru evacuare (revendicare imobil) cat poate dura procesul, cu tot cu recursuri la toate instantele?