Un prieten mi-a cerut sa-i imprumut o anumita suma de bani timp de trei luni, spunand ca o sa-mi dea lunar o anumita dobanda, iar dupa 3 luni imi restituie suma. a zis sa facem o chitanta de mana, iar sotia lui va semna ca si martor. Ce ma sfatuiti sa fac? Se impun anumite clauze in chitanta de mana? Are putere de proba in cazul in care nu vrea sa-mi restituie bani?
Mai bine incheiati un act notarial, stipulati acolo si dobanda si suma pe care o imprumutati. Costa undeva la 150 de lei sa incheiati un astfel de act si in cazul in care nu va restituie suma, il puteti executa silit.
Perfectati contractul de imprumut in forma autentica.
Acesta reprezinta titlu executorie, in caz de neplata a debitului puteti demara rapid procedura de executare silita.
Chitanta de mana
mistery01ro
Urmeaza sa imprumut pe cineva cu o suma de bani. Am stabilit de comun acord sa incheiam o chitanta de mana intre noi pentru aceasta suma. Imi poate spune ... (vezi toată discuția)
Camatari
daiana_raluca
va rog sa ma ajutati intr-o problema! Sotul meu a imprumutat de la un camatar 3000 de euro acum 3 ani.In tot acest timp i-a platit acestuia 150 de euro pe luna ... (vezi toată discuția)