avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Activitate viorica98

Activitate viorica98

multumesc de raspuns
Buna seara.Am urmatoarea situatie.Fostul meu sot are contract de imprumut pe suma de 10000 euro.Din august 2017 nu a mai fost platita nici o rata in valoare de 800 ron,aferenta contractului.Eu sunt coplatitor.Pot fi actionata de banca pentru suma ratelor?Sau banca retrage din contul titularului?
Răspuns la discuția lnformatii esalonare plata
cum pot verifica daca e prescrisa datoria?
Buna ziua .As dori sa aflu ce demers legal trebuie sa desfasor in urmatoarea situatie.In 12.08.2011 am semnat un contract cu operator de telefonie mobila Vodafone,contractul avand perioada de 2 ani.Dupa o anumita perioada nu am mai putut achita facturile acestui operator.Acuma imi tot vin acasa plicuri de la Top Facturing in care sunt anuntata ca am o anumita suma de plata daca nu solutionarea dosarului meu se va face prin intermediul instantei.Mentionez ca sunt pot achita doar in rate suma restanta si cui ?Astept dosarul sa mearga in instanta unde banuiesc ca apar si alte cheltuieli ?
Am batut din greseala o alta cifra.Era vorba de anul 2014.
Buna ziua.
In legatura cu amenzile pentru rovineta as dori sa aflu niste informatii in legatura cu cele doua situatii existente pentru mine inca.:(
1.Am incasat o amenda pentru rovineta in 11.06.2013 si mentionez ca procesul verbal de constatare a contraventiei nu are nici o semnatura,nici macar a agentului constatator.Exista o semnatura a unui imputernicit de la CNADNR si a unui martor,acestea fiind executate fara nume citet.pe un proces verbal de indeplinire a procedurilor de comunicare a procesului verbal de constatare a contraventiei.Mentionez ca am primit plicul in 20.06.2013 iar masina e inca pe numele fostului meu sot.Vreau sa rezolv problema intr o asemenea situatie si nu cunosc demersurile necesare avand in vedere mediatizarea situatiilor cu amenzile pentru rovinieta.
2.Cea de a doua situatie contine urmatoarele informatii:proces verbal de constatare a contraventiei fara semnatura din data de 19.04.2014,iar procesul de indeplinire a procedurilor de comunicare a procesului verbal de constatare a contraventiei nu are nici o semnatura,nici la martor nici la imputernicit CNADNR si am primit o in 1.09.2015 in plic.Amenda este tot pe numele fostului sot,masina fiind inca pe numele lui.In aceasta situatie cum pot rezolva problema ?
Răspuns la discuția nelamurire
Va multumesc pentru promtitudinea raspunsului dumneavoastra.
Pe acea hartie,semnata de primar scrie ca se aloca o compensare procentuala de 20% din bugetul de stat si 20% din bugetul local.Suma aferenta caldurii pe luna noiembrie nu o mai am.Va scriu cu date concrete pe luna decembrie astfel:cheltuieli 190,64,caldura 41,69,subventia -16,68.In actul semnat de primar pentru luna decembrie este prevazuta suma maxima de 141.52.Este corect calculata subventia ?Eu maine imi voi plati cheltuielile si o sa cer si administratorului sa mi arate acel tabel de la DAC .Mentionez ca nu afiseaza nici un tabel cu cheltuieli indiferent in ce scop le face.M am rugat de el de trei ori sa imi repare streasina care tocmai a fost pusa noua din banii nostri ,deoarece stau cu galeata pe balcon si ma tot amana.Sper sa rezolv si aceasta problema in curand.
Buna seara.Raspund cu o mica intarziere ca suma de 123,02 reprezinta suma aferenta cheltuielilor pe luna noiembrie,adica apa calda,apa rece,caldura,abonament instalator,administrator.Cealalta suma de 124,12 reprezinta valoarea ajutorului maxim lunar pentru incalzirea locuintei cu energie termica pentru luna noiembrie 2014.Este dispozitie data de DAC semnata de primar.
Discuție nelamurire
Ajutorul meu lunar pentru incalzirea locuintei cu energie termica pentru luna noiembrie a fost in valoare(maxim) de 124.12 ron.Pe lista de cheltuieli aferente acestei luni am achitat in 29.12.2014 suma de 123,02 ron din care am avut ajutorul doar 10.5.Acum stau nedumerita si intreb de ce nu am beneficiat de suma maxima acordata de la servicul prestatii sociale?Cine mi a stabilit acea suma de 10.5 ca ajutor la incalzire pentru aceasta luna?Oricum am sa intreb si administratorul dar inainte vreau sa ma documentez eu,informandu ma in prealabil de la persoanele abilitate cu acest subiect.