avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 945 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenzi contraventionale pentru lipsa rovinietei
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenzi contraventionale pentru lipsa rovinietei

Buna ziua.
In legatura cu amenzile pentru rovineta as dori sa aflu niste informatii in legatura cu cele doua situatii existente pentru mine inca.:(
1.Am incasat o amenda pentru rovineta in 11.06.2013 si mentionez ca procesul verbal de constatare a contraventiei nu are nici o semnatura,nici macar a agentului constatator.Exista o semnatura a unui imputernicit de la CNADNR si a unui martor,acestea fiind executate fara nume citet.pe un proces verbal de indeplinire a procedurilor de comunicare a procesului verbal de constatare a contraventiei.Mentionez ca am primit plicul in 20.06.2013 iar masina e inca pe numele fostului meu sot.Vreau sa rezolv problema intr o asemenea situatie si nu cunosc demersurile necesare avand in vedere mediatizarea situatiilor cu amenzile pentru rovinieta.
2.Cea de a doua situatie contine urmatoarele informatii:proces verbal de constatare a contraventiei fara semnatura din data de 19.04.2014,iar procesul de indeplinire a procedurilor de comunicare a procesului verbal de constatare a contraventiei nu are nici o semnatura,nici la martor nici la imputernicit CNADNR si am primit o in 1.09.2015 in plic.Amenda este tot pe numele fostului sot,masina fiind inca pe numele lui.In aceasta situatie cum pot rezolva problema ?
Cel mai recent răspuns: viorica98 , utilizator 14:56, 23 Februarie 2015
1-Constientizati ca dvs ati fost depistat fara rovinieta in 2013 iar ICCJ a pronuntat RIL in 17.02.2015
Legea opereaza in viitor nu retroactiv !
2-
am primit o in 1.09.2015 in plic.

Cam greu de crezut ca dvs ati primit deja corespondenta aferent luna septembrie 2015...
In conditiile in care amenda este pe numele ex ...inseamna ca exista datele personale de identificare=CNP,respectiv nu sunteti dvs responsabila
Am batut din greseala o alta cifra.Era vorba de anul 2014.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenzile pentru rovinietă trimise acasă de cnadnr nu trebuie plătite? ftoncu ftoncu \\\\"Şoferii care primesc acasă amenzi de la CNADNR pentru neplata rovinietei nu mai sunt obligaţi să plătească sumele pretinse. Înalta Curte de ... (vezi toată discuția)
Contestatie titlu executoriu - amenzi rovinieta lauradumitrescu lauradumitrescu Buna ziua, Am primit de la ANAF Directia taxe si impoyite un titlu executoriu in valoare de 1500lei reprezentand amenzi contraventionale-rovinieta. Nimic ... (vezi toată discuția)
Viciu comunicare proces verbal de contraventie chans chans Am primit un \"Proces verbal de indeplinire a procedurilor de comunicare a procesului verbal de constatare a contraventiei\" insotit de o amenda pentru ... (vezi toată discuția)