avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 270 soluții astăzi
Forum Activitate forbidden

Activitate forbidden

Buna ziua!

Va rog sa ma ajutati cu o problema. Pentru reducerile comerciale acordate dupa emiterea facturii fiscale pentru prestari de servicii trebuiesc intocmire acte aditionale sau procese verbale pentru motivarea reducerii.

Multumesc
Buna ziua!

Dar facturile de avans emise de un pfa se iau in calcul pt determinarea cifrei de afaceri?
Multumesc.
Răspuns la discuția Rectificativa declaratie 112
Multumesc frumos.
Buna ziua!

Va rog sa ma ajutati cu o problema. Declaratia rectificativa 112 se poate depune online?

Multumesc
Multumesc frumos!!

Buna ziua!

Ma poate ajuta cineva cu un model fisa postului pentru proiectant inginer electrotehnic sau cateva idei pentru a putea completa corec fisa pentru acest post.

Va multumesc!

Răspuns la discuția Tranzactii persoane afiliate
Conform Codului fiscal persoane afiliate reprezinta " - o persoană este afiliată cu altă persoană dacă relaţia dintre ele este definită de cel puţin unul dintre următoarele cazuri:

a) o persoană fizică este afiliată cu altă persoană fizică, dacă acestea sunt soţ/soţie sau rude până la gradul al III-lea inclusiv. Între persoanele afiliate, preţul la care se transferă bunurile corporale sau necorporale ori se prestează servicii reprezintă preţ de transfer;

b) o persoană fizică este afiliată cu o persoană juridică dacă persoana fizică deţine, în mod direct sau indirect, inclusiv deţinerile persoanelor afiliate, minimum 25% din valoarea/numărul titlurilor de participare sau al drepturilor de vot deţinute la persoana juridică ori dacă controlează în mod efectiv persoana juridică;

c) o persoană juridică este afiliată cu altă persoană juridică dacă cel puţin:

(i) prima persoană juridică deţine, în mod direct sau indirect, inclusiv deţinerile persoanelor afiliate, minimum 25% din valoarea/numărul titlurilor de participare sau al drepturilor de vot la cealaltă persoană juridică ori dacă controlează persoana juridică;

(ii) a doua persoană juridică deţine, în mod direct sau indirect, inclusiv deţinerile persoanelor afiliate, minimum 25% din valoarea/numărul titlurilor de participare sau al drepturilor de vot la prima persoană juridică;

(iii) o persoană juridică terţă deţine, în mod direct sau indirect, inclusiv deţinerile persoanelor afiliate, minimum 25% din valoarea/numărul titlurilor de participare sau al drepturilor de vot atât la prima persoană juridică, cât şi la cea de-a doua."


Daca sotii se incadreaza in prevederile definitiei inseamna ca sunt persoana afiliate, iar in cazul unui control se va cere dosarul preturilor de transfer.
Răspuns la discuția Munca la domiciliu
Multumesc frumos! Stiam de art 110 din C.mun, insa nu eram sigura ca trebuie sa acord deducere + tichete avand in vedere ca persoana angajata este si pensionar.
Buna ziua!
Pentru angajatii cu munca la domiciliu (pensionar), program de 8 h/zi trebuie sa ii acord deducere personala? Dar tichete de masa se acorda?
Va multumesc!
Răspuns la discuția D 100 -lunar
Pentru luna Ianuarie 2013 trebuie depusa declaratia 101 cu termen de depunere si termen de plata 25.03.2013. Tot pana la data de 25.03.2013 trebuie depus si 010 pentru trecerea de la impozit pe profit la impozit pe micro.
Declaratia 100 se va depune pana la data de 25.04.2013 si va contine impozitul pe micro.

Numai bine.