avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi
Forum Activitate IuliaConstanta

Activitate IuliaConstanta

Multumesc, da fiul are calitatea de mostenitor si in CM suplimentar, dar el a declarat ca "nu am niciun fel de pretentii asupra locului de veci, la care renunt definitiv in vederea reconcesionarii". Conform Regulamentului primariei de organizare si functionare cimitire, locurile de veci nu se pot dona sau vinde. Exista un act de donatie in favoarea mamei, pe care nu l-au mai considerat valabil cand au modificat regulamentul, acum peste 20 de ani. Acum nici declaratia de renuntare nu e buna, dupa 20 de ani, ca nu scrie in favoarea cui s a facut renuntarea...desi contractul de concesiune a fost rescris atunci pe baza certificatului de mostenitor suplimentar si a declaratiei.
Declaratia notariala anexa a certificatului suplimentar de mostenitor s-a dat 3 ani mai tarziu decat dezbaterea celorlalte bunuri din masa succesorala, respectiv o masina si fiul vitreg si a primit partea lui de mostenire atunci. La cel moment locul de veci facea obiectul unui act de donatie catre mama, considerata valabila. In declaratie de renuntare oricum nu sunt decat mama si fiul vitreg mentionati. Deci daca renunta, fara a mentiona in favoarea cui..., chiar daca nu este scrisa aceasta fraza, asa cum vor cei din primarie, oricm nu putea renunta decat in favoarea celuilalt mostenitor, mentionat in certificatul de mostenitor. Mie mi se pare logic, ei spun ca putea renunta in favoarea oricui...chiar daca " oricui" nu avea calitatea de mostenitor.
Mulumesc, asa am inteles si eu din citirea legislatiei. Este vorba despre un certificat de mostenitor suplimentar, numai ptr un loc de veci concesionat, omis la dezbaterea succesiunii, cu trei ani înainte.. Tatal titular, donat către mama, înainte de schimbarea regulamentului cimitirului, prin care nu se mai accepta donațiile. De aceea s a făcut ulterior succesiunea numai ptr acest loc concesionat.

raluk0207 a scris:

Nici nu se specifica asa ceva.
Renunțarea la o moștenire este pura și simpla. Nu în "favoarea" cuiva.
De asemenea, privește absolut toate bunurile care au aparținut defunctului. Dacă fiul a renunțat, a renunțat la tot. Nu doar la locul de veci.
Funcționarii de la Primarie sa mai citească o data Codul civil.

Deranjez cu o întrebare. Mama mea, vrea sa facă deshumarea tatălui, după 27 de ani de la deces. La primărie, când a solicitat autorizația de deshumare i s a spus ca deși contractul de concesiune s a transcris în 2001, pe numele ei, în baza dezbaterii succesiunii pentru acest loc de veci. Locul era donat de tatal meu ( titular) in 1993, mamai mele, dar primaria a solicitat si dezbaterea si succesiunii pentru el. La succesiune a întrat și fiul din prima căsătorie a tatalui, care a dat atunci o declarație notariala ca renunță la orice pretenții asupra ascestui loc de veci.
Acum actul notarial din 2001, nu mai este considerat bun, fiindca in declaratia notariala, care însoțește certificatul de mostenitor suplimentar, fiul nu a specificat în favoarea cui renunță, Functionarii primariei afirmand ca putea renunta in favoarea oricui ...Desi pe certificatul de mostenitor figureaza numai mama si fiul vitreg, iar in declarația data de fiu, este menționată mama ca fiind celalalt mostenitor. Deci el renunta la orice pretentii , dar lipseste fraza: renunță in favoarea ...
Buna ziua,
In urma demararii unei actiuni in instanta, printr-o sentinta judecatoreasca definitiva, in baza art 78 CM s a dispus reintegrarea si plata de catre angajator a unor despagubiri egale cu salariile indexate si majorate , precum si cu celelalte drepturi de care as fi beneficiat , pana la data reintegrarii efective.
Mi am incasat salariile nete, in urma unei executari silite si pe baza unei expertize. Ma intereseaza care este modalitatea ca angajatorul sa achite contributiile legale de asigurari sociale pentru perioada pe care am castigat o in instanta. Multumesc