avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Activitate cretuvasile1970

Activitate cretuvasile1970

Bună ziua, de la posta romana din Piatra Neamț mi s-a spus ca nu se mai dau banii înapoi pentru lemn de foc de pe cardul de energie, a-și vrea să știu dacă e adevărat sau nu. Mulțumesc frumos pentru răspuns
Va multumesc pentru raspuns,
Cuvintele anulare si reziliere le consideram sinonime si ca pot fi folosite in toate situatiile oricare dintre ele, dar ma refer la reziliere.
Importanta majora pentru persoanele in cauza este daca odata reziliat primul contract de vanzare-cumparare dintre fratele cel mare si fratele x, se reziliaza automat si urmatorul contract de vanzare-cumparare respectiv dintre fratele x si respectiva familie , sau cum trebuie sa procedez pentru a reusi rezilierea acestuia din urma.
Ar fi de mare ajutor si un sfat despre calea de urmat pentru reusita acestui demers, adica daca trebuie deschisa actiune in instanta, sau doar prezentarea la notar a partilor implicate in primul contract si rezilierea in fata notarului.
Va multumesc mult.
Va multumesc pentru raspuns si va dau detalii.
Bunica mea decedata a lasat mostenire cate 1 ha teren pentru fiecare din cei 9 copii ai sai.
la decesul sau a lasat testament cu precizari clare despre fiecare teren cui ii apartine, dar fara sa faca acte pentru toate aceste suprafete pentru fiecare fiu. Asa aceste terenuri apartineau bunicii mele si dupa decesul sau in baza titlului de proprietate
Peste cativa ani fratele cel mare a vandut o parte dintr-un hectar altui frate numit X , in baza Titlului de proprietate pe numele mamei lor, care si-a construit locuinta pe acea proprietate fara ca ceilalti sa stie de aceasta tranzactie. Fratele X a facut act de vanzare-cumparare la niste tineri in schimbul promisiunii ca vor avea grija de el pana la moarte. Treaba nu a mers decat doi ani dupa care sa ajuns chiar la loviri si in instanta pentru anularea actelor.
In timpul prosesului toti fratii au cerut succesiunea si s-a eliberat un Titlu de Proprietate pe suprafata in cauza pe numele altor frati decat acestia implicati pana acum sa spunem fratele Y are o parte din teren si casa si fratele Z doar teren langa fratele Y, daci s-a impartit in doua aceasta suprafata.
Eu in calitate de nepot am fost neutru fata de aceste tranzactii, dar mi s-a promis mostenire aceasta proprietate daca pot ajuta la anularea celor doua contracte.
Buna ziua,
Se poate anula un contract de vanzare-cumparare daca atat vanzatorul cat si cumparatorul sunt de acord? Daca acest contract va fi anulat si el este urmat de un alt contract de vanzare-cumparare ce se intampla cu valabilitatea acestuia din urma?Mentionez ca exista un act de succesiune facuta ulterior acestor doua contracte si mostenitorul conform succesiunii este o persoana terta acestor doua contracte.
Va multumesc. Cu stima.