avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 850 soluții astăzi
Forum Activitate OlgutaC

Activitate OlgutaC

Răspuns la discuția Buna ziua
Multumesc mult de tot. O sa ii comunic sa mearga. Va doresc la cat mai putine cazuri misterioase :))
Avocatul a spus ca el in 15 ani de zile nu a mai intalnit asa ceva. Poate merge la arhiva sa intrebe?
Multumesc frumos pentru raspuns. E o situatie absurda, nu s-a tinut cont de probe, de martori, de absolut nimic. Mi se pare ireal ce se intampla, nu inteleg cum o instanta are drept de decizie asupra libertatii de alegere. Este constrans sa fie in continuare casatorit impotriva dorintei sale. O sa astepte totusi si motivarea deciziei prin posta si probabil o sa faca contestatie. "Doamna" judecatoare probabil a facut scoala cu domnul chirurg cu 8 clase, altfel nu imi explic...
Discuție Buna ziua
Fratele meu se afla in divot cu sotia, Divortul intentat din Iunie anul trecut. Au avut 4 infatisari, inclusiv proba cu martori. Sotia nu il lasa sa isi vada copiii, au existat probe la dosar in acest sens, pe langa multe alte neintelegeri. A solicitat desfacerea casatoriei din vina ei si ea a cerut ca el sa plateasca cheltuielile de judecata. Ieri s-a afisat pe portalul Judecatoriei sentinta : Tip solutie: Respinge cererea
Solutia pe scurt: Respinge cererea formulată de reclamantul X, în contradictoriu cu pârâta Y , ca neîntemeiată. Respinge cererea pârâtei privind obligarea reclamantului la plata cheltuielior de judecată, ca neîntemeiată. Cu apel în termen de 30 de zile de la comunicare, ce se depune la Judecătoria Timişoara. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, conform art. 396 alin. 2 Cod proc. civ., azi 11.02.2019.
Intrebarea mea este : Ce anume s-a respins? Cererea de divort? Cererea lui privind culpa? Nu se intelege absolut nimic de aici. Avocatul a spus ca e posibil sa i se fi respins cererea de divort, cu toate ca mi se pare absurd ca o instanta sa te oblige sa pastrezi casnicia impotriva vointei tale. Multumesc anticipat!
Răspuns la discuția Custodie comuna
Da domnu am avut antecedente in care ne-am inteles. Cu o persoana alcoolica e cam greu sa menti acele antecedente. Alcoolic nu il numesc ca o jignire ci ca o trista realitate,motiv pentru care a facut si o ruptura de menisc de gradul 3 din cauza unei cazaturi in urma unei nopti de betie. Alcoolic il numesc deoarce consuma in fiecare zi si in urma acestor episoade sunt amenintata la ora 5 dimineata ca merge in instanta si ca imi va lua copilul. Intrebarile previn din temerea unei mame ce isi iubeste nespus copilul si nu ar vrea sa-l vada suferind. Nu cunosc legislatia acesta este si motivul pentru care am intrat aici. Am primit raspunsurile cautate si va multumesc tuturor ca ati avut rabdare si timpul necesar pentru a-mi raspunde!
Fetita a stat la parintii mei,amandoi fiind de acord cu acest lucru deoarece dupa cum am spus amandoi lucram,fostii socrii lucrau si ei. Noi am discutat sa strangem bani pentru a ne lua casa noastra,acesta a fost si motivul pentru care fetita a mers la parinti,era o situatie temporara pentru ca neavand inca varsta potrivita pentru gradinita puteam sa o dam la cresa si nici asta nu era posibil decat din Septembrie 2013. Ulterior a intervenit divortul,procesul in ianuarie 2014 , impcarea prin care am hotarat sa o inscriem tot din Septembrie la gradinita din orasul unde locuim amandoi momentan,ceea ce s-a si intamplat din luna Septembrie. Precizez insa ca si la parinti a fost la o cresa ce i-a permis sa se integreze perfect la gradinita acum fiind foarte fericita,mai putin dimineata cand o trezesc :) Pe langa weekenduri,am fost acolo cand s-a imbolnavit,de ziua ei,in vacanta...chiar le-am permis bunicilor ei din partea tatalui sa mearga cu ea la mare 2 saptamani vara trecuta. Hartuirea exista,traumele le-am depasit,sunt fericita....am o fetita minunata si un om minunat alaturi de mine. Nu imi doresc decat sa imi cresc copilul in liniste si armonie...In cazul in care ma va actiona in instanta o sa revin cu detalii. Va doresc o zi foarte frumoasa!
In luna Aprilie 2013 fetita a mers la parintii mei in alt oras deoarece amandoi lucram. Eu am stat cu el in casa socrilor. Era o solutie temporara deoarce planuiam sa ne luam un apartament sau cel putin eu imi doream ca acest lucru sa se intample deoarece mi se pare normal ca fiind tineri sa stam noi impreuna cu copilul. Odata cu plecarea ei relatia dintre noi a devenit din ce in ce mai rea pana la punctul in care am intentat divortul. Ne-am impacat in luna martie a acestui an si am mai incercat de dragul copilului cu aceleasi rezultate din pacate pana s-a ajuns la notar. Din Martie 2014 pana in septembrie 2014 am un teanc de bilete de tren pentru ca odata la 1 sapt sau 2 mergeam sa-mi vad fetita. El nu a mers,nu a sunat ... nimic. Deci da pot zice ca a fost inexistent. Nu stiu ce ati inteles dar din Septembrie pana in Decembrie a avut-o cate 2 weekenduri pe luna,acces nelimitat la telefon chiar si permisiunea de a veni in vizita. Nu caut sa intrerup relatiile dintre ei,dar nu pot sa il fortez sa ii pese sau sa se implice in viata ei.
"Ca a adus-o de 3 ori racita nu e motiv sa nu i-o mai dati:" Nu am zis nici clipa ca nu o mai dau. Ceea ce am discutat si cu el pe tema asta el ajungand la decizia de a nu o mai lua la el si de a veni in vizita. Fetita a fost perfect sanatoasa vineri cand a luat-o la el acasa si duminica mi-a adus-o intr-o stare deplorabila,cu febra,varsaturi. A trebuit cate 1 saptamana dupa fiecare din aceste episoade sa o tratez cu antibiotice plus suferinta ei si noptile nedormite. Faptul ca a facut bronsita cronica dupa un weekend dupa ce 1 sapt a fost sanatoasa la gradintita poate fi adevarat...odata...de trei ori deja nu mai e o coincidenta. Multumesc de sfat si de raspuns...
Va multumesc foarte mult pentru raspuns insa tot ce ati spus Dvs. aici este deluzoriu in cazul meu. Este idealistic ca 2 parinti divortati care nu s-au inteles in timpul casniciei sa se inteleaga chiar mai bine dupa desfacerea ei si sa stea impreuna sa pice de comun acord cu privire la tot ce e necesar ca un copil sa creasca armonios. Am 28 de ani,3 ani de casnicie si 1 de relatie inaintea casniciei. Am fost injurata in moduri inimaginabile,am fost data afata cu copil cu tot la ora 3 dimineata doar pentru ca era baut,am fost traumatizata nopti intregi cu tipete si scandaluri chiar si cu un copil de 1 an in brate. Chiar credeti ca e posibil sa ajung la o intelegere cu o persoana al carui singur scop e sa-mi faca mie rau? Care nu da 2 bani pe acest copil,care nu are niciun fel de relatie cu acest copil. Este departe de ceea ce inseamna notiunea de "tata". Degeaba sunt eu dispusa sa ajungem la un consens in ceea ce o priveste daca el nu isi doreste acest lucru. Cel mai probabil se va ajunge in Instanta,cred ca un program de vizitare stabilit de un organ superior va fi cel mai bun lucru in cazul de fata...
Discuție Custodie comuna
Buna ziua! In Iulie 2013 am intentat divort sotului meu pe fondul neintelegerilor,abuzurilor psihice si consumului de alcool. In urma relatiei precizez ca avem si o fetita de 3 ani jumate. O jumatate de an mai tarziu la stabilirea primului termen ne-am impacat si am retras actiunea de divort. Urmand acelasi tipar al problemelor cu el am decis de comun acord sa ne incheiem casnicia la notar. Ceea ce s-a si intamplat in data de 20.07.2014. Am decis sa avem custodie comuna asupra minorei,am convenit asupra 2 weekenduri pe luna,sarbatori impartite etc. insa nimic din acestea nu sunt stipulate in conventia incheiata la notar. Minora a stat la domiciliul parintilor mei din Severin din aprilie 2013 pana in septembrie 2014. Din Septembrie 2014 s-a respectat intelegerea notariala doar ca in weekendurile in care a luat-o (el sta cu parintii) de 3 ori mi-a adus-o racita acasa,in urma unor discutii in luna decembrie a luat-o un singur weekend si cel de-al 2-lea a refuzat sa o ia pe motiv ca va veni sa o viziteze,dovada ce o am in scris. La inceputul acestei luni a inceput sa ma ameninte ca ma va da in judecata,ca ma va distruge. Nu vrea sub nicio forma sa repsecte programul copilului,binele,sanatatea si interesele ei superioare. Nu o suna,nu se intereseaza de ea,nu a fost prezent nici macar la serbarea ei de craciun si acum ma ameninta ca va merge in instanta. Nu vreau sa ii permit sa o foloseasca ca pe o arma impotriva mea. Ce credeti ca e de facut?! Se poate sa obtinua custodie daca mergem in proces avand in vedere ca el a fost practic inexistent in viata ei?! Pot sa-l actionez eu in instanta si pe baza dovezilor si martorilor sa obtin custodie exclusiva?!
Răspuns la discuția Stimulent insertie studenta
Va multumesc din suflet amandurora! :) M-ati ajutat enorm si cum maine am interviul sper sa fie totul in regula. Ati dat dovada de un real interes si asta ma bucura enorm,se pare ca inca mai sunt oameni altruisti care ajuta .

Dna Shanty sunteti minunata! Va imbratisez calduros!