avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 828 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua

Fratele meu se afla in divot cu sotia, Divortul intentat din Iunie anul trecut. Au avut 4 infatisari, inclusiv proba cu martori. Sotia nu il lasa sa isi vada copiii, au existat probe la dosar in acest sens, pe langa multe alte neintelegeri. A solicitat desfacerea casatoriei din vina ei si ea a cerut ca el sa plateasca cheltuielile de judecata. Ieri s-a afisat pe portalul Judecatoriei sentinta : Tip solutie: Respinge cererea
Solutia pe scurt: Respinge cererea formulată de reclamantul X, în contradictoriu cu pârâta Y , ca neîntemeiată. Respinge cererea pârâtei privind obligarea reclamantului la plata cheltuielior de judecată, ca neîntemeiată. Cu apel în termen de 30 de zile de la comunicare, ce se depune la Judecătoria Timişoara. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, conform art. 396 alin. 2 Cod proc. civ., azi 11.02.2019.
Intrebarea mea este : Ce anume s-a respins? Cererea de divort? Cererea lui privind culpa? Nu se intelege absolut nimic de aici. Avocatul a spus ca e posibil sa i se fi respins cererea de divort, cu toate ca mi se pare absurd ca o instanta sa te oblige sa pastrezi casnicia impotriva vointei tale. Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: OlgutaC , utilizator 15:47, 12 Februarie 2019
Buna ziua,
Este total neclar.
Teoretic s-a rspins cererea de divort.
Multumesc frumos pentru raspuns. E o situatie absurda, nu s-a tinut cont de probe, de martori, de absolut nimic. Mi se pare ireal ce se intampla, nu inteleg cum o instanta are drept de decizie asupra libertatii de alegere. Este constrans sa fie in continuare casatorit impotriva dorintei sale. O sa astepte totusi si motivarea deciziei prin posta si probabil o sa faca contestatie. "Doamna" judecatoare probabil a facut scoala cu domnul chirurg cu 8 clase, altfel nu imi explic...
Poate e o eroare a portalului sau a instantei. Se mai intampla. Sa mearga fratele la arhiva si sa intrebe. Si avocatul ce pazeste?
Avocatul a spus ca el in 15 ani de zile nu a mai intalnit asa ceva. Poate merge la arhiva sa intrebe?
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bineinteles ca poate sa mearga.
Eh, altii in 8 ani am vazut mai multe:))

Alte discuții în legătură

Buna ziua la primul termen divort reclamantul poate fi reprezentat ... Angela Manu Angela Manu buna ziua la primul termen divort reclamantul poate fi reprezentat de avocat prin imputernicire avocatiala fara a se mai prezenta personal in instanta? Nu ... (vezi toată discuția)
Se mai percep cheltuieli de judecata daca am castigat partial in apel? Mia3 Mia3 Prima instanta - de fond: \"Solutia pe scurt: Respinge cererea de chemare în judecată formulată de reclamanta......... în contradictoriu cu pârâta ... (vezi toată discuția)
Respinge excepţia lipsei calităţii procesuale pasive a pârâtului x ca neîntemeiată Mir25 Mir25 Ce anume inseamna :\"Respinge excepţia lipsei calităţii procesuale pasive a pârâtului X ca neîntemeiată\"? La cursurile de drept calitatea procesuala ... (vezi toată discuția)