monika81 a scris:
pt ca in toate postarile incercati sa ma convingeti ca eu sunt oaia neagra si port toata vina ..si ca orice nenorocit de om are dreptul sa comande sau sa decida asupra unui copil nevinovat..
1. Acel "nenorocit " e tatal copilului dumneavoastra. Copilul dumneavoastra are o parte din el...si cred ca decat sa negati si sa-l indepartati de acea parte din el.. mai bine cautati sa il apropiati si sa intelegeti. Complesiti-l pe fostul sot cu bunatate chiar daca sentimentele va zic contrariul. Invitati-l sa-si vada copilul. Nu asteptati sa sune el..sunati dumneavoastra. Vobiti-i frumos si nu scoateti in evidenta ce puteri/posibilitati aveti dumneavoastra impotriva lui ci insistati pe ce puteti face bun pentru el.Sunati-l sa-i povestiti lucruri frumoase despre copil.. si evitati o perioada sa-i vorbiti despre ce-i lipseste copilului. Ma gandesc ca ati detectat o urma de sensibilitate in el altfel nu v-ati fi casatorit cu el. Activati acel ceva ce l-a apropiat de dumneavoastra dar directionati spre copil. In caz contrar se aplica pct2.
2. Primul judecator al unui astfel de "nenorocit "" e mama si prima judecata pe care o face cu privinta la acest ""nenorocit"" e momentul cand decide sa faca un copil cu el. Cred ca in momentul cand se hotaraste conceptia fiecare dintre parteneri cunoaste caracterul celuilalt si intelege ca cel putin 18 ani nu se poate rupe de celalalt si ca mereu vor fi intr-o dependenta in ce priveste copilul. Niciun strain (in cazul asta..judecatorul ) sau legiuitorul nu poate sa indrepte lipsa de prudenta a oamenilor atunci cand aleg cu cine sa faca un copil. E un risc pe care si-l asuma fiecare... e prima responsabilitate fata de copil.