Buna ziua! Mama mea a lucrat in acord global din 1974 pana in 2004 la un angajator care inca mai EXISTA. Dupa indelungi tergiversari am reusit sa obtin emiterea adeverintei care atesta munca in acord global. Dar ma someaza sa le aduc dovezi, legi si articole din legi, care atesta ca adeverinta este gratuita. Din cate stiu, doar in cazul angajatorilor care si-au incetat activitatea si arhivele au fost predate unor firme de arhivare, care presteaza aceste servicii de calculare si eliberare adeverinte, exista tarife.
Va rog sa ma ajutati cu o baza legala pentru a sustine gratuitatea eliberarii acestei adeverinte!
Cu stima, multumesc anticipat!
Buna ziua.
Sunt un parinte divortat si copilul minor a ramas in intretinerea mamei, eu platitind pensie de intretinere lunara. Am dreptul sa depun declaratie ca am minor in intretinere, pentru a beneficia de deducere la calculul impozitului pe salariu sau este exclusiv dreptul mamei?
Multumesc anticipat!
Multumesc pentru raspuns. Am rugamintea daca puteti sa-mi detaliati ce masuri legale se impun in cazul in care fratele nu doreste sa elibereze terenul. La cine se poate apela in acest caz, executor, politie, etc?
Buna ziua. Problema mea este urmatoarea: in urma unui proces intre tatal meu si fratele acestuia avand ca obiect impartirea proprietatilor detinute de parintii raposati s-a ajuns la o hotarare definitiva si irevocabila. Tatal meu devenea proprietarul unei mici parti din curtea parinteasca si a unei anexe situata pe acest teren, dar doar cu conditia sa plateasca 8.000 lei celeilalte parti, in speta fratele lui. Cum nu a platit niciun ban, cu 2 luni in urma s-a instituit poprire pe pensie. Practic acesti bani se retin de catre stat si sunt directionati catre partea beneficiara. Intrebarea mea este, la momentul acesta tatal meu are drept de proprietate deplin? Poate sa-i solicite fratelui sa-si mute toate animalele si utilajele de pe terenul in discutie pentru a-l ingradi sau trebuie sa astepte sa curga poprirea pana se ajunge la suma totala poprita? Abia atunci considerandu-se ca tata intra in drepturi conform hotararii definitive si irevocabile?
Multumesc anticipat!