Buna ziua. Problema mea este urmatoarea: in urma unui proces intre tatal meu si fratele acestuia avand ca obiect impartirea proprietatilor detinute de parintii raposati s-a ajuns la o hotarare definitiva si irevocabila. Tatal meu devenea proprietarul unei mici parti din curtea parinteasca si a unei anexe situata pe acest teren, dar doar cu conditia sa plateasca 8.000 lei celeilalte parti, in speta fratele lui. Cum nu a platit niciun ban, cu 2 luni in urma s-a instituit poprire pe pensie. Practic acesti bani se retin de catre stat si sunt directionati catre partea beneficiara. Intrebarea mea este, la momentul acesta tatal meu are drept de proprietate deplin? Poate sa-i solicite fratelui sa-si mute toate animalele si utilajele de pe terenul in discutie pentru a-l ingradi sau trebuie sa astepte sa curga poprirea pana se ajunge la suma totala poprita? Abia atunci considerandu-se ca tata intra in drepturi conform hotararii definitive si irevocabile?
Multumesc anticipat!
Tatal a devenit deja proprietar, trebuie sa isi intabuleze dreptul de proprietate la Cartea Funciara.
Va aparea si notarea in Cartea Funciara ca exista o sulta, notare pe care o va putea radia la momentul in care termina cu poprirea pe pensie. Sulta pe care trebuie sa o achite e doar o obligatie pe care trebuie sa si-o indeplineasca, si pana nu termina cu aceste plati periodice, nu va putea vinde. Insa poate solicita fratelui sa isi ia bunurile de acolo.
Multumesc pentru raspuns. Am rugamintea daca puteti sa-mi detaliati ce masuri legale se impun in cazul in care fratele nu doreste sa elibereze terenul. La cine se poate apela in acest caz, executor, politie, etc?