avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1138 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept de proprietate asupra teren si anexa pentru care ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept de proprietate asupra teren si anexa pentru care s-a instituit poprire

Buna ziua. Problema mea este urmatoarea: in urma unui proces intre tatal meu si fratele acestuia avand ca obiect impartirea proprietatilor detinute de parintii raposati s-a ajuns la o hotarare definitiva si irevocabila. Tatal meu devenea proprietarul unei mici parti din curtea parinteasca si a unei anexe situata pe acest teren, dar doar cu conditia sa plateasca 8.000 lei celeilalte parti, in speta fratele lui. Cum nu a platit niciun ban, cu 2 luni in urma s-a instituit poprire pe pensie. Practic acesti bani se retin de catre stat si sunt directionati catre partea beneficiara. Intrebarea mea este, la momentul acesta tatal meu are drept de proprietate deplin? Poate sa-i solicite fratelui sa-si mute toate animalele si utilajele de pe terenul in discutie pentru a-l ingradi sau trebuie sa astepte sa curga poprirea pana se ajunge la suma totala poprita? Abia atunci considerandu-se ca tata intra in drepturi conform hotararii definitive si irevocabile?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: marius_alionte , utilizator 20:36, 18 Iulie 2016
Tatal a devenit deja proprietar, trebuie sa isi intabuleze dreptul de proprietate la Cartea Funciara.
Va aparea si notarea in Cartea Funciara ca exista o sulta, notare pe care o va putea radia la momentul in care termina cu poprirea pe pensie. Sulta pe care trebuie sa o achite e doar o obligatie pe care trebuie sa si-o indeplineasca, si pana nu termina cu aceste plati periodice, nu va putea vinde. Insa poate solicita fratelui sa isi ia bunurile de acolo.
Multumesc pentru raspuns. Am rugamintea daca puteti sa-mi detaliati ce masuri legale se impun in cazul in care fratele nu doreste sa elibereze terenul. La cine se poate apela in acest caz, executor, politie, etc?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Necesita rectificare carte funciara ori a titlului de proprietar? VicGeo VicGeo In urma decesului tatalui, am constatat ca actul de proprietare pentru casa si gradina a fost emis de primarie pe numele mostenitorilor bunicii, desi exista o ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren agricol cristian1963 cristian1963 Cum pot sa vand un teren agricol dobandit in urma unei succesiuni facuta prin judecatorie? Mentionez ca, prin hotararea judecatoreasca ramasa definitiva ... (vezi toată discuția)
Plata sulta inainte de hotararea definitiva si irevocabila gabrielacristea gabrielacristea Buna ziua, va rog sa ma ajutati intr-o problema. In timpul procesului am incheiat o conventie in fata instantei in care eu raman cu apartamentul si platesc o ... (vezi toată discuția)