avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1777 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... plata sulta inainte de hotararea definitiva si ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

plata sulta inainte de hotararea definitiva si irevocabila

Buna ziua,
va rog sa ma ajutati intr-o problema. In timpul procesului am incheiat o conventie in fata instantei in care eu raman cu apartamentul si platesc o sulta. Hotararea nu este emisa inca. Am stabilit prin conventie sa-i dau banii la o data fixa si daca astept hotararea definitiva si irevocabila depasesc cu mult termenul.In cartea funciara apartamentul nu este trecut cu sarcini prin urmare pot lua credit de nevoi personale cu ipoteca. Ipoteca va fi semnata de ambele persoane. Va rog sa-mi spuneti cum as putea ulterior, dupa ce ii dau banii sa scot din cartea funciara cealalta persoana? Care sunt pasii de urmat. Daca sulta este platita anterior hotararii definitive si irevocabile si cealalta persoana face declaratie la notar ca a primit banii si nu are alte pretentii voi intampina probleme la Oficiul de Cadastru?
Multumesc!
Dvs. vreti sa impacati si capra si varza. Nu prea merge , pentru ca partajul se inscrie in cartea funciara .In urma partajului veti deveni singura proprietara . La data partajului se vor cere relatii de la cartea funciara .Cel mai corect este sa amanati data platii, sa terminati partajul , sa inscrieti hotararea in cartea funciara si sa luati bani din alta parte pentru sulta , oricum fara ipoteca .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se poate iesi din indiviziune ? loanabelciu loanabelciu Buna ziua, Am in comun cu fostul sot un apartament si as vrea ca dupa procesul de partaj sa raman cu apartamentul si sa-i platesc o sulta stabilita de ... (vezi toată discuția)
Vanzare casa coproprietari indra28 indra28 Buna ziua.Va rog sa ma ajutati cu un raspuns.Coproprietarii A si B detin un imobil.B a deschis actiune de partaj si a obtinut o hotarare definitiva si ... (vezi toată discuția)
Acte dupa divort Talida Covaci Talida Covaci Buna ziua, In urma divortului a stabilit ca jumatate din teren si casa revin sotului, iar sotia primeste cealalta jumatate de teren si sulta reprezentind ... (vezi toată discuția)