avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1715 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Acte dupa divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Acte dupa divort

Buna ziua,

In urma divortului a stabilit ca jumatate din teren si casa revin sotului, iar sotia primeste cealalta jumatate de teren si sulta reprezentind jumatate din valoarea casei.

Inca nu s-a pronuntat sentinta executiva si executorie, iar sotul vrea sa faca intabularea si cadastrul (care nu au fost facute pina acum, desi locuieste acolo de 20 de ani), pe numele sau pentru intrega suprafata de teren si pentru casa.
Incalca vreo lege?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Talida Covaci , utilizator 15:48, 3 Martie 2011
Inscrierea in cartea funciara se face in baza unui act care sa dovedeasca proprietatea asupra imobilului.Daca nu detine hotararea de partaj sau aceasta nu e definitiva si irevocabila nu va putea sa inscrie dreptul de proprietate asupra a 1/2 din teren (din cate am inteles eu) si asupra casei. Oricum sulta stabilita in favoarea dumneavoastra va fi notata in cartea funciara si radiata doar in momentul in care va face dovada ca va achitat banii.
Deci, daca nu are hotarare de partaj inseamna ca va trebui sa prezinte un alt act translativ de proprietate, poate un contract de vanzare - cumparare, etc. Daca ati cumparat bunul in timpul casatoriei, atunci imobilul va fi trecut pe numele ambilor soti, urmand ca la ramanerea definitiva si irevocabila a hotararii de partaj cartea funciara pentru imobilul teren si constructii sa fie rectificata/reactualizata corespunzator acesteia.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj - dobandire locuinta MagdaPopa MagdaPopa As vrea sa cunosc ce trebuie facut dupa incheierea partajului (in urma divortului) pentru a putea deveni proprietar unic al unei locuinte ce a fost pe numele ... (vezi toată discuția)
Etse obligatoriu sa am releve pentru a vinde un teren cu cladire? stelutanicoleta stelutanicoleta buna seara! urmeaza sa vand o proprietate, imobil teren cu casa pe el. Am carte funciara, cadastru . Mi-a zis cineva ca trebuie releve. Trebuie neaparat? o sa ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament. sulta zatara zatara Situatia : sotul si sotia au divortat; in urma partajului apartamentul a revenit sotiei care trebuie sa plateasca o sulta sotului; au convenit sa vanda ... (vezi toată discuția)