avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 885 soluții astăzi
Forum Activitate neculai88

Activitate neculai88

deci..in concluzie daca intretinerea celor parintilor, chiar daca acestia mor pe rand a fost OK nimeni nu mai are ce face, iar casa ramne pe numele celui care a fost facut actul..cam asta am inteles..

si ar mai fi inca ceva: fata care are 3 copii nu a fost casatorita cu acel baiat..si nu are de unde plati pensie alimentara, dar acei copii au fost luati in plasament de mama baiatului..cei 2 nu muncesc, adica parintii copiilor..acum bunicii copiilor trebuie sa plateasca pensie alimentara sau e vreo lege in care sunt obligati sa plateasca?..
Problema

O familie are 3 copii (2 fete + 1 baiat). Parintii vor sa faca act v-c pe numele baiatului cu clauza de intretinere a parintilor. Actul facut acum poate fi atacat inainte sa moara parintii sau dupa moartea lor? Una din fete are 3 copii, acestia pot cere drept la mostenire dupa moartea bunicilor? Daca intretinerea parintilor a fost OK, dupa moartea lor actul poate fi atacat de ceilalati copii adica de cele 2 fete?
Răspuns la discuția Acte la apartament
pai cat sunt parintii in viata nu pot face nimic, dar dupa ce acestia nu or mai fi tot se poate ataca actele?
Suntem 3 frati (2 fete + 1 baiat). Parintii traiesc, sunt sanatosi. Parintii au hotarat ca sa faca actele la casa pe numele unuia dintre copii (pe numele baiatului). Una din fete are copii (2 pe numele concubinului + 1 numele de fata a mamei). Ce fel de acte trebuie facute la apartament, ca atunci dupa decesul parintilor ceilalati 2 frati sa nu atace actul. Sau, daca face act de donatie sau act de vanzare cumparare cu clauza de intretinere a parintilor si a unuia din frate acesta sa nu fie atacat.
Răspuns la discuția Luare plasament
da..adica, cel care scrie e fratele fetei. dar mama baiatului daca vede ca fata nu poate plati pensie la cei 3 copii..ii poate da in judecata pe parintii fetei ca acestia sa plateasca ei pensie alimentara si nu fata..acum nu stiu, poate sunt alte cai de atac daca parata nu poate plati si tot trebuie sa o faca..
Răspuns la discuția Luare plasament
are 27 ani si nu mai figureaza ca stand in apartament, este scoasa de la finante..are doar buletinul pe adresa asta si e expirat, si nu detine nimic din aparatament, nu are drept la apartament, nu are nici bunuri, iar parintii N nu vor sai faca buletinul pe adresa asta. acum nu stim daca ea o sa vrea sa munceasca sau nu, nu se stie nimic despre ea, iar copii ia luat mama baiatului. parintii fetei nu vor sa aiba de a face cu copii fetei. si nu stim siguri daca are de unde sa plateasca. acum noi vrem sa stim sigur daca dand-o pe ea in judecata de mama baiatului si nu poate plati, familia va avea de suferit sau daca familia vinde apartamentul cu clauza unuia din ceilalati copii ai familiei N acestia sa nu aiba de a facu cu apartamentul. cum ar veni, ea ia facut ea sa sa plateasca, nu parintii fetei.
Discuție Luare plasament
pensie alimentara copii

Familia N are 3 copii (2 fete + 1 baiat). Familia C are 3 copii (nu stiu sigur). Fata cea mare din familia N si baiatul din familia C au 3 copii (cei doar nu au fost casatoriti, au trait in concubinaj, 2 copii au numele tatalui 1 copil are numele mamei). Mama baiatului din familia C a intentat proces de luare in plasament a celor 3 copii si la castigat. Acum si fata N si baiatul C trebuia sa plateasca 16% din salar pensie alimentara. Fata N nu are loc de munca dar figureaza cu ultima locatie la parinti (adica locul unde stau parintii). Problema se pune in felul urmator: "Daca fata N nu are de unde plati iar baiatul C platesti, mama baiatului o poate da in judecata pe fata si daca aceasta nu are de unde plati o sa plateasca parintii fetei, sau e vreo cale ca parintii fetei sa nu aiba nici o treaba in aceasta cauza, sau va trebui sa vanda apartamentul ca sa plateasca pensie alimentara." Urgent raspuns. Va Multumesc.