avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 700 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acte la apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acte la apartament

Suntem 3 frati (2 fete + 1 baiat). Parintii traiesc, sunt sanatosi. Parintii au hotarat ca sa faca actele la casa pe numele unuia dintre copii (pe numele baiatului). Una din fete are copii (2 pe numele concubinului + 1 numele de fata a mamei). Ce fel de acte trebuie facute la apartament, ca atunci dupa decesul parintilor ceilalati 2 frati sa nu atace actul. Sau, daca face act de donatie sau act de vanzare cumparare cu clauza de intretinere a parintilor si a unuia din frate acesta sa nu fie atacat.
Cel mai recent răspuns: n53 , utilizator 20:11, 6 Noiembrie 2012
toate actele pe care le-ar face, sunt posibil atacabile potrivit interesului persoanei dar nu garantat și desființate.Ar putea face un contract de v-c, ori un act de donație cu scutire de raport (sub condiția, ca donația cu scutire de raport să NU aducă atingere rezervei succesorale, altfel și donația cu scutire de raport va fi supusă reducțiunii/diminuării în măsura necesară asigurării rezervei legale etc).
pai cat sunt parintii in viata nu pot face nimic, dar dupa ce acestia nu or mai fi tot se poate ataca actele?
tocmai după decesul părinților : copiii uită de frăție și începe tărăboiul.De aceea, trebuie respectat principiul rezervei succesorale.Nu mai trăim pe vremea jurământului între frați cu ”brazda” pe cap, când rar cineva încălca jurământul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act de proprietate ciprinel ciprinel Buna seara.Bunicii mei cand au fost in viata au facut act de vanz.-cump.pe casa a doi copii din cei patru .intrebarea mea este daca unul din acei 2 frati cu ... (vezi toată discuția)
Donatie Miculescu Sorin Miculescu Sorin Parintii mei (tata vitreg) mi-au donat apertamentul cu dreptul de uzufruct viager fara instrainare sau grevare,sarcini mentionate in CF pe numele lor.Mentionez ... (vezi toată discuția)
Donatie irina-escu irina-escu Buna ziua Care ar fi cea mai potrivita modalitate prin care mama imi poate da un apartament? Datele sunt urmatoarele: ambii parinti traiesc si suntem 2 ... (vezi toată discuția)