Buna seara.Bunicii mei cand au fost in viata au facut act de vanz.-cump.pe casa a doi copii din cei patru .intrebarea mea este daca unul din acei 2 frati cu acte ar dona partea celuilalt frate,aceasta donatie ar putea fi contestata de catre ceilalti 2 frati fara acte.SAU:la partea unuia din acei 2 frati( cu acte)mentionez ca unul are un copil iar celalalt nu are (necasatorit), pot veni ceilalti 2 frati la mostenire?Multumesc
Da , in urma decesului daca acel frate nu are copii, il vor mostenii toti fratii.
În principiu, descendenţii care au primit o donaţie de la ascendentul lor, precum şi soţia supravieţuitoare atunci cînd vine în concurs cu descendenţii, sunt obligaţi să aducă la masa succesorală bunurile primite, fie în natură, fie în echivalent. Această obligaţie poartă numele de raport.
Dacă donatorul vrea să gratifice pe unul dintre cei enumeraţi mai sus în aşa fel încît bunul donat să fie peste cota care se cuvine după lege fiecăruia, el poate scuti acea donaţie de raport, bunul rămînînd în proprietatea donatarului şi numai restul bunurilor urmînd a fi împărţite conform legii.
Totuşi, dacă prin donaţia scutită de raport s-ar aduce atingere rezervei succesorale, donaţia scutită de raport va fi supusă reducţiunii (diminuării) în măsura necesară asigurării rezervei legale.
NUmai mostemitorii rezervatari pot solicita reductiuunea.
In situatia dvs ceilalti frati nu ar putea solicita reductiunea.
e dreptul dansului sa doneze sau sa vanda partea sa de proprietate. cat priveste pe cel care nu are copii dupa decesul acestuia mostenitori sunt sotia celui decedat si rudele acestuia.
Donatie
Miculescu Sorin
Parintii mei (tata vitreg) mi-au donat apertamentul cu dreptul de uzufruct viager fara instrainare sau grevare,sarcini mentionate in CF pe numele lor.Mentionez ... (vezi toată discuția)
Donatie
adrianamatza
Buna ziua,
As dori sa cer niste lamuriri cu privire la un act de donatie.
Am primit o donatie de la bunica paterna.Tatal meu mai are un copil recunoscut ... (vezi toată discuția)