avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 978 soluții astăzi
Forum Activitate stefan1967

Activitate stefan1967

Daca deschid un alt proces in care sa nu mai aduc nici o dovada de cheltuieli si doar sa se mearg pe legea in viguare, am vreo sansa de a da si ea o luna pentru minor?.
Sa judecat un proces in care am cerut suspendarea pensiei pe luna august cind minora se afla la mine facind dovada ca este normal sa mai am si cheltuieli suplimentare cu minora si in programul de vizita cit si in vacanta de vara respectiv luna august.
Acest proces sa incheiat si a respins cererea ca fiind neintemeiata si recursul ca nefondat, cu toate ca sau adus dovezi la dosar sa atins art.402 cod civil art.513 si mai ales disp.art.304 punctul 9 din codul de procedura civila, tot degeaba.
Vin cu rugaminte daca legal mai este vreo posibilitate de a duce la implinire aceasta suspendare a pensiei mai ales ca legea imi da acest drept dar uni judecatori mai fac abstractii de ea si sunt mai presus de lege.
Conform codului de procedura civila hotaririle judecatoresti vin prin mandat postal la destinatar pe semnatura (recomandate) sau ca pana acum aruncate in cutia postala.
Se impune legal compensarea datoriei subsemnatului, catre parintele rezident ( mama copilului) ,pentru o perioada de timp egala cu dublu perioadei in care minora locuieste la parintele nerezident (tata copilului) conform art 531 din legea 71 / 2011 care a fost publicata in monitorul oficial al romaniei nr.409 din 10 iunie 2011 si in codul civil de la data de 1 oct 2011.
"Instanţa decide stabileşte pentru părintele (...rezident...) plata obligaţiei de întreţinere în natură, în cuantum de (...) lei lunar iar pentru părintele (...nerezident...) plata obligaţiei de întreţinere în bani, în cuantum de (...) lei lunar. Plata pensiei alimentare în bani se suspendă pentru (...părintele nerezident...) în lunile (...) pentru a compensa cheltuielile suplimentare pe care acesta le efectuează pentru îngrijirea minorului în perioada acordată ca program de legături personale în timpul verii"=D>=D>=D>=D>=D>=D>=D>
Si daca asi vrea sa deschid un nou proces referitor la scutirea pensiei in aceea perioada asi avea cistig de cauza (cele 5 saptamini de vacanta a minorei).

Multumesc
Buna ziua

Vin cu rugaminte la dv. in cazul cind minora se afla la parintele nerezident 5 saptamini pe an in baza unei hotariri judecatoresti de vizitare,daca este vreo lege de compensare scutire a pensiei alimentare pe aceasta perioada,deoarece nu mi se pare corect sa se plateasca o pensie totusi mare de catre parintele nerezident care isi petrece perioada cu minora si cel rezident sa se foloseasca de pensia de intretinere in scopurile sale familiare.
Am inteles ca ar exista o lege 70 din 1 oct 2011 in aplicare a legii 287/2009 codul civil care da drepul sa fie compensate de scutirea parintelui nerezident de la plata pensiei de intretinere pentru urmatoarele 5 saptamini pe an.
Dar nu stiu daca ma poate ajuta in instanta cu cistig de cauza.

Va multumesc